Mitsubishi va expune la Tokyo noul concept electrificat MI-Tech

+-+

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) va dezvălui în premieră globală două vehicule-concept în cadrul celui de-al 46-lea Salon Auto de la Tokyo 2019: conceptul MI-Tech (*1) – un SUV mic electrificat, alături de conceptul Super Height K-Wagon – care anunță un nou K-car. Salonul Auto de la Tokyo se va desfășura în perioada 24 octombrie - 4 noiembrie, iar cele două mașini create de Mitsubishi vor fi expuse la Tokyo Big Site.

Alte exponate ale standului MMC vor fi conceptul Mitsubishi Engelberg Tourer (*2) – un SUV electrificat de dimensiuni medii, dezvăluit la Salonul Auto Internațional de la Geneva în luna martie, care își va face debutul acum în Japonia. De asemenea, vizitatorii vor putea admira SUV-ul plug-in hybrid Outlander PHEV, crossover-ul Eclipse Cross, monovolumul Delica D:5, break-ul eK Cross – K și alte modele-cheie vândute în Japonia.

1. Conceptul MI-Tech (Premieră Mondială)

Conceptul Mitsubishi MI-Tech încorporează valorile mesajului MMC „Drive your Ambition” (*3) în interiorul „unui SUV electric în stare să ofere o plăcere excepțională a condusului și încredere pe orice tip de teren, indiferent de condițiile meteo”. Un nou grup motopropulsor plug-in hybrid EV (PHEV) micșorat și mai ușor, un sistem electric 4WD cu 4 motoare și asistență avansată pentru șofer și sistemele de siguranță activă sunt integrate în acest concept-SUV electrificat.

Sistemul PHEV este optimizat cu o unitate ușoară și compactă pentru acest SUV de mici dimensiuni și este echipat cu un motor-generator turbină cu gaze în locul motorului-generator pe benzină. Acesta oferă șoferului posibilitatea de a folosi modul de condus pur-electric și modurile hibrid și asigură caracteristici de performanță uniforme și puternice, inerente vehiculelor electrificate.

Conceptul MI-Tech este acționat de un sistem 4WD cu patru motoare numit Motor Quad cu Dual Motor AYC (*4) care are câte două motoare pentru axul din față și pentru cel din spate. Acest lucru permite furnizarea unui cuplu optim către toate cele patru roți. În acest fel șoferul capătă încredere în manevrarea precisă pentru uzul zilnic în oraș și de asemenea confera performanțe superioare în aventurile off-road.

De asemenea, noul concept japonez adoptă o interfață om-mașină (HMI) care proiectează pe parbriz o varietate de informații detectate prin folosirea tehnologiei avansate de analiză optică. Sistemul de asistență a șoferului MI-Pilot nu doar alertează șoferul legat de potențiale coliziuni, ci îl sprijină în folosirea volanului și a frânelor. În plus, sistemele de siguranță activă sprijină șoferul în evitarea coliziunilor sau în atenuarea daunelor produse de o coliziune. Toate aceste sisteme funcționează împreună pentru a oferi o experiență reconfortantă, sigură și plăcută.

Vizitatorii standului MMC vor putea urmări demonstrații de realitate virtuală care le permit să vadă vehiculul-concept afișat cu o varietate de unghiuri și distanțe. Imaginile stereoscopice ale conceptului MI-Tech pot fi rotite, apropiate sau depărtate în multiple scene. În plus, există mai multe unghiuri din care audiența poate privi împrejurimile dinspre interiorul mașinii; unghiurile sunt ca și cum ar merge în jurul mașinii și ar privi în interior dinspre exterior, sau ar vedea-o de dedesubt.

2. Conceptul Super Height K-Wagon (Premieră Mondială)

Acest concept de nouă generație Super Height K-Wagon răspunde dorințelor acelor șoferi care caută să își dezvolte lista de destinații și să meargă mai departe, spre noi orizonturi. Super Height K-Wagon Concept se bucură de un interior spațios ca standard al genului și în același timp furnizează performanțele și funcționalitatea așteptate în această categorie. Iar design-ul SUV denotă „Mitsubishi-ness”.

Acest vehicul-concept oferă agilitate în manevrare și vioiciune în același timp cu maximizarea habitaclului. Oferă de asemenea liniște și siguranță tuturor ocupanților cu MI-PILOT – tehnologia de asistență a șoferului pentru condusul pe autostradă pe aceeași bandă, frânarea pentru atenuarea coliziunii față, atenuarea accelerării accidentale și alte sisteme de siguranță activă care au câștigat clasificarea SAPO CAR (Safety Support Car) S Wide de la guvernul japonez.

3. Conceptul Mitsubishi Engelberg Tourer (Premieră în Japonia)

Acest concept prefigurează un SUV de dimensiune medie și de nouă generație acționat de un sistemul Twin Motor 4WD plug-in hybrid. Mitubishi Engelberg Tourer oferă nivele ridicate de performanță dinamică ce permit șoferului să se bucure cu încredere de experiența de a conduce pe orice vreme sau suprafață.

4. Dendo Drive House (DDH)

DDH este un serviciu de achiziție one-stop ce include vânzarea, instalarea și întreținerea post-vânzare a sistemului V2H (*5) ce cuprinde un EV, un adaptor V2H, panouri solare și o baterie de stocare domestice. MMC a început acum vânzările de test ale serviciului DDH în anumite zone din Japonia. Serviciul DDH este expus la standul MMC împreună cu Outlander PHEV. Un ecran afișează fluxul acestui sistem, începând cu utilizarea panourilor solare pentru a încărca EV și furnizarea de curent electric de la bateria EV către casă. Serviciul DDH aduce beneficii clientului, printre care economii cu costurile de electricitate și furnizarea unei surse de curent în caz de urgență.

*1. Numele MI-Tech a luat litera „M” de la Mitsubishi și „I” de la Intelligent, Ingenious sau Inspired, în timp ce „Tech” reprezintă o abreviere a cuvântului Technology (tehnologie). Împreună indică multitudinea de tehnologii din viitorul apropiat integrate în vehiculul-concept.

*2. Engelberg este o stațiune bine-cunoscută de ski în regiunea centrală a Elveției, care oferă imagini panoramice formidabile și este renumită de asemenea pentru traseele sale îngrijite, pentru traseele provocatoare off-piste care oferă distracție freestyle și freeriding pentru schiori și pasionații de snowboard.

*3. „Drive your Ambition” este sloganul global sau mesajul de brand al MMC și semnalizează angajamentul companiei față de valorile și aspirațiile șoferilor și dorinței lor de a-și extinde orizonturile, de a-și asuma noi provocări.

*4. Active Yaw Control

*5. Vehicle to Home (de la vehicul la casă): un sistem de alimentare a caselor cu energie electrică stocată în bateriile EV/PHEV.

+++

Comments are closed.