Mitsubishi Outlander PHEV a depășit pragul de 200.000 de unități vândute în lume

Compania japoneză Mitsubishi Motors anunță că primul SUV hibrid plug-in din lume a fost comercializat în peste 200.000 de exemplare la nivel global, de la debutul său pe piață, ce a avut loc în anul 2013.

Succesul înregistrat de Outlander PHEV scoate în evidență interesul din ce în ce mai mare manifestat de clienții din întreaga lume pentru vehiculele cu propulsie electrificată, într-o perioadă în care industria auto trece printr-o transformare masivă.

După lansarea din Japonia, Outlander PHEV a ajuns apoi în mai mult de 50 de țări și a devenit cel mai bine vândut vehicul hibrid plug-in din lume, la finalul lunii decembrie din 2018, potrivit datelor comunicate de JATO Dynamics. De asemenea, el a fost cel mai bine vândut automobil hibrid plug-in din Europa în permanență în ultimii patru ani (2015 - 2018), demonstrând astfel calitatea inovațiilor tehnologice dezvoltate de Mitsubishi.

Outlander PHEV beneficiază de o arhitectură unică, formată dintr-o unitate pe benzină de 2,4 litri, un motor electric instalat pe puntea față, un alt propulsor electric montat pe axul spate și fără cutie de viteze. Versiunea din 2019 a mașinii garantează emisii de CO2 de 46 g/km, un consum mediu de combustibil de 2 litri/100 km și o autonomie electrică de 54 km, conform standardelor WLTP.

Comments are closed.