Mini anunță construirea a 10 milioane de vehicule

Fanii Mini din întreaga lume au avut numeroase oportunități de a rememora cele mai importante momente din istoria de 60 de ani a mărcii britanice în ultimele săptămâni și luni. Iar unul dintre aceste importante motive de sărbătoare a fost raportat chiar săptămâna trecută.

Este vorba despre construirea automobilului cu numărul 10 milioane, în cadrul uzinei din Oxford, Marea Britanie. Mașina aniversară a fost o unitate a seriei speciale Mini 60 Years Edition, care a fost așezată apoi lângă primul model produs vreodată de compania britanică, în anul 1959. Lor li s-au alăturat alte 58 de vehicule, asamblate în ceilalți ani de activitate ai firmei, pentru a se deplasa împreună către Bristol și a lua parte la un eveniment de amploare la care și-au dat întâlnire câteva mii de fani.

„A fost un moment de mândrie pentru toți angajații să vedem vehiculul cu numărul 10 milioane părăsind linia de asamblare a uzinei din Oxford. Unii dintre ei au rude care au lucrat la producția clasicului Mini. Este un capitol minunat din istoria Mini și o dovadă a pasiunii pe care clienții noștri o au față de această marcă britanică specială”, a declarat Peter Weber, șeful fabricii Mini din Oxford.

Modelele Mini cu trei uși și cinci uși, împreună cu Mini Clubman sunt construite în prezent la Oxford. Mini Convertible și Mini Countryman sunt construite cu sprijinul partenerului olandez VDL NedCar.

Comments are closed.