Mercedes-Benz va prelua până la 20% din acțiunile Aston Martin

Mercedes-Benz și Aston Martin au anunțat că își vor extinde și intensifica parteneriatul strategic din domeniul tehnologiei. Noul acord îi va permite mărcii britanice accesul la o gamă vastă de sisteme și componente avansate construite de producătorul auto german, inclusiv cele mai recente generații ale trenurilor de rulare hibride și electrice.

Accesul la aceste tehnologii va fi acordat în schimbul unui pachet de acțiuni noi ale companiei Aston Martin, în valoare totală de 286 de milioane de lire sterline, emise pe parcursul următorilor 3 ani. Mercedes-Benz deține în prezent 2,6% din acțiunile constructorului auto britanic și nu își dorește să depășească o pondere de 20% din capitalul total în urma noului acord.

„Avem deja un parteneriat de succes în domeniul tehnologiei cu Aston Martin din care beneficiază ambele companii. Prin extinderea parteneriatului vom putea să le oferim celor de la Aston Martin accesul la noi tehnologii și componente, inclusiv viitoarea generație de sisteme de propulsie hibride și electrice. Toate detaliile vor fi stabilite în termeni comerciali”, a declarat Wolf-Dieter Kurz, directorul de strategie a produselor în cadrul Mercedes-Benz.

Cooperarea strategică dintre compania germană și Aston Martin a început în anul 2013, având ca scop furnizarea de propulsoare AMG V8 și componente ale arhitecturii electrice E/E. În 2020 au fost inițiate discuții privind extinderea acordului existent, constructorul auto britanic solicitând aprobarea de a utiliza anumite motoare, sisteme de propulsie și alte componente. În urma negocierilor din ultimele luni, conducerea Mercedes-Benz a avizat accesul la noile tehnologii în schimbul unui pachet de acțiuni suplimentare, în valoare maximă de 286 de milioane de lire sterline.

Comments are closed.