Mercedes-Benz prezintă noul concept Vision EQS

Cu ocazia ediției din 2019 a Salonului Auto de la Frankfurt, Mercedes-Benz anunță că sustenabilitatea va deveni o componentă centrală a filozofiei de brand și un aspect major al strategiei implementate în viitor de compania germană. O primă dovadă a acestei noi abordări o constituie conceptul Vision EQS, care își propune să ofere indicii despre modul cum vor arăta în următorii ani sedanurile premium cu propulsie electrică.

Vision EQS duce într-o nouă dimensiune filozofia de design „Progressive Luxury” utilizată de mașinile din familia EQ a mărcii Mercedes-Benz. Automobilul are un stil exterior inovator, care îmbină liniile fluide ale caroseriei cu proporțiile echilibrate și eleganța aerodinamică într-o armonie perfectă. Elementele luminoase instalate atât în față și în spate, cât și în zonele laterale, reușesc să scoată în evidență conceptul dezvoltat de Mercedes-Benz într-o manieră spectaculoasă.

În spate au fost amplasate 229 de steluțe iluminate individual, care imită forma emblemei brand-ului german, la care se adaugă cele 188 de LED-uri din structura grilei frontale și banda luminoasă ce desparte partea neagră a caroseriei de cea vopsită într-o nuanță de argintiu.

Interiorul conceptului Vision EQS și-a luat inspirația din lumea iahturilor de lux. Materialele folosite în habitaclu sunt atât din categoria celor tradiționale, cât și a celor avansate din punct de vedere tehnologic, din dorința de a accentua angajamentul companiei față de promovarea unui viitor sustenabil.

Propulsia noului concept Mercedes-Benz Vision EQS se realizează cu sprijinul unui sistem electric în stare să dezvolte aproximativ 350 kW și un cuplu maxim de 760 Nm. În consecință, vehiculul cu tracțiune integrală are nevoie de mai puțin de 4,5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h și promite o autonomie de până la 700 km.

Comments are closed.