Mercedes-Benz își propune să dezvolte o platformă electrică pentru mașinile sport

Grupul german Daimler are în plan o transformare semnificativă a modelelor sport create de Mercedes-Benz în așa fel încât să devină concurenți redutabili în segmentul premium al vehiculelor cu propulsie electrificată.

Pentru început, Mercedes-Benz are de gând să lanseze o gamă de automobile plug-in hybrid de înaltă performanță, care să rivalizeze în mod direct cu produsele oferite de mărci precum Porsche. În cadrul unui interviu acordat publicației germane Manager Magazin, Ola Kallenius, CEO-ul grupului Daimler, a declarat că este foarte probabilă dezvoltarea unei platforme electrice dedicate mașinilor sport.

Mercedes-Benz a luat decizia de electrificare a automobilelor cu veleități sportive din linia sa cu scopul de a le oferi clienților mai multe opțiuni din care să aleagă. Un alt motiv important ar fi acela de a respecta standardele din ce în ce mai dure privind emisiile de noxe, scrie publicația Automotive News Europe. Drept urmare, compania are în plan lansarea mai multor modele electrice în viitorul apropiat, printre care se numără și versiunea EQS a limuzinei Clasa S.

„Avem un portofoliu foarte vast din care fac parte și multe mașini sport foarte atractive, iar aceste mașini sport vor fi și ele electrificate. Așa că stați pe aproape”, a afirmat Harald Wilhelm, directorul financiar al grupului Daimler, pentru Bloomberg Television.

Comments are closed.