Mercedes-Benz anunță debutul noului SUV compact GLB

Producătorul auto german Mercedes-Benz lansează cel de-al optulea membru al familiei sale de vehicule compacte. SUV-ul GLB se alătură acum gamei din care mai fac parte modelele Clasa A, Clasa B, CLA Coupé, CLA Shooting Brake, GLA, Clasa A Sedan și versiunea cu ampatamentul extins a Clasei A, dedicată pieței din China.

GLB este primul vehicul compact din portofoliul companiei germane care poate fi comandat opțional cu un al treilea rând de scaune. Cele două scaune individuale montate pe ultimul rând le garantează călătorii în condiții optime de confort persoanelor ce au o înălțime de până la 1,68 metri.

Noul automobil beneficiază de proporții puternice prin intermediul cărora este evidențiat designul exterior orientat către off-road. Suprafețele au fost atent definite și conturate cu ajutorul unor linii simple, care se concentrează pe ideea de precizie. Printre detaliile ce se remarcă imediat se numără farurile cu formă distinctivă, grila radiatorului, barele de pe plafon și numeroasele elemente menite să asigure o protecție bună zonei inferioare a mașinii.

La interior se observă instrumentarul de bord format dintr-o singură piesă, divizată în două secțiuni diferite, pe care sunt afișate informațiile utile șoferului, inclusiv cele aferente sistemului de infotainment MBUX. Sub acest display de mari dimensiuni se găsesc trei fante de ventilație cu formă rotundă, care îi conferă bordului o senzație de robustețe.

GLB poate fi comandat cu o varietate de opțiuni de motorizare diesel și pe benzină, cu patru cilindri, mai puternice, mai eficiente și cu emisii mai reduse de noxe față de unitățile din generația anterioară. Versiunea de bază GLB 200 este echipată cu un propulsor de 1,33 litri care dezvoltă 163 CP și un cuplu de 250 Nm, cu un consum mediu de combustibil de 6 - 6,2 litri/100 km și emisii combinate de CO2 de 137 - 142 g/km. De cealaltă parte, unitatea de 2 litri folosită de varianta GLB 250 4Matic livrează 224 CP și un cuplu maxim de 350 Nm, cu un consum mediu de carburant de 7,2 - 7,4 litri/100 km și emisii de CO2 de 165 - 169 g/km.

Oferta este completată de unitatea diesel de 2 litri care generează 150 CP și un cuplu de 320 Nm în structura derivatelor GLB 200 d și GLB 200 d 4Matic. De asemenea, clienții pot opta și pentru versiunea GLB 220 d 4Matic prevăzută cu un motor diesel de 2 litri în stare să livreze 190 CP și un cuplu maxim de 400 Nm.

Noul Mercedes-Benz GLB va fi produs în incinta uzinei din Aguascalientes (Mexic), precum și în Beijing (China). Vehiculul va ajunge pe piața din Europa spre finalul acestui an.

Comments are closed.