Mercedes-Benz a dezvăluit oficial noul model CLA

Ediția din acest an a expoziției Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas marchează debutul noului coupé CLA, despre care constructorul auto german Mercedes-Benz susține că este cel mai emoțional vehicul din clasa lui și beneficiază de numeroase tehnologii inteligente.

Automobilul are 4.688 mm lungime, 1.830 mm lățime, 1.439 mm înălțime și ampatamentul de 2.729 mm, toate aceste dimensiuni fiind mai mari decât cele ale generației anterioare. Designul exterior impresionează prin proporțiile echilibrate, capota alungită, geamurile fără cadre și arcurile vizibile în partea din spate, care îi conferă vehiculului un caracter sportiv și, în același timp, elegant. De asemenea, se remarcă farurile ușor aplatizate, grila radiatorului cu inserții hexagonale, blocurile optice din spate alcătuite din câte două elemente și plăcuța de înmatriculare amplasată pe bara de protecție, pentru a face mașina să pară mai lată și a accentua senzația de stabilitate.

Arhitectura interioară este definită, la fel ca în cazul Clasei A, în pricipal de avangardismul bordului, care se extinde de la o ușă la cealaltă fără nicio discontinuitate vizuală. Aici a fost instalată cea mai nouă versiune a sistemului MBUX (Mercedes-Benz User Experience) și pune la dispoziția clienților un computer performante, ecrane cu o grafică spectaculoasă, un display personalizabil, un head-up display color și navigație cu ajutorul realității augmentate. În plus, MBUX Interior Assist face ca multe funcții din cadrul tehnologiei MBUX și de confortul ocupanților să fie mai ușor de accesat și mai intuitive.

Noul CLA dispune de cele mai recente tehnologii de asistență a șoferului și oferă cel mai ridicat nivel de siguranță activă din segmentul său datorită funcțiilor preluate de la Clasa S. Pentru prima dată în istorie, CLA este capabil să se deplaseze semi-autonom în anumite situații, grație unui sistem de camere video și radare care îi permit să vizualizeze ce se întâmplă în fața sa, pe o distanță de până la 500 de metri.

Mercedes-Benz prezintă la CES versiunea CLA 250, echipată cu un motor pe benzină cu patru cilindri, care dezvoltă 225 CP și un cuplu maxim de 350 Nm, în combinație cu o transmisie 7G-DCT cu dublu ambreiaj, garantând un consum mediu de combustibil de 6,1-6,3 litri/100 km și emisii de CO2 de 140-143 g/km.

Noul Mercedes-Benz CLA va fi lansat pe piață în luna mai și va putea și comandat cu o varietate de propulsoare diesel sau pe benzină, cu transmisie manuală sau cu dublu ambreiaj și sistem de tracțiune integrală 4Matic. Producția se va desfășura în cadrul uzinei din Kecskemét, Ungaria.

Comments are closed.