McLaren prezintă noua sa arhitectură dedicată mașinilor cu propulsie electrificată

Mike Flewitt, CEO-ul producătorului auto britanic McLaren, a dezvăluit astăzi o nouă platformă flexibilă și ușoară care va sta la baza viitoarei generații de supercar-uri echipate cu tehnologii electrificate de propulsie.

Arhitectura a fost creată în așa fel încât să poată susține noile sisteme hibrid și a fost dezvoltată în exclusivitate în cadrul centrului tehnic deținut de McLaren în regiunea Sheffield, în urma unei investiții totale de peste 50 de milioane de lire sterline. Ea utilizează procese și tehnici inovatoare pentru a elimina greutatea în exces, a micșora masa totală a vehiculului și a îmbunătăți aspectele care țin de siguranță.

Noua platformă va avea rolul de a susține viitoarea generație de modele hibrid din portofoliul companiei McLaren, primul dintre ele fiind programat să ajungă pe piață în anul 2021.

„Noua arhitectură este la fel de revoluționară ca șasiul MonoCell pe care l-am lansat odată cu primul automobil al mărcii, 12C, în momentul în care ne-am angajat să producem vehicule de serie, în urmă cu un deceniu. Acest nou șasiu ultraușor din fibră de carbon aduce o mai bună integritate structurală și un nivel de calitate mai ridicat”, a declarat șeful constructorului auto britanic.

Pe lângă toate acestea, Mike Flewitt a ținut să sublinieze că noua arhitectură va permite mărcii McLaren o tranziție completă către dezvoltarea de supercar-uri cu propulsie electrificată.

Comments are closed.