McLaren celebrează construirea a 20.000 de mașini în ultimii opt ani

Compania britanică McLaren Automotive anunță asamblarea a 20.000 de vehicule în cadrul centrului său din Woking, Surrey. Modelul cu ajutorul căruia a fost atins acest prag important este un 600LT Spider, cu volanul instalat pe dreapta și caroseria vopsită în nuanța Chicane Grey, ce face parte din gama Sports Series.

Primul automobil a părăsit linia de producție a centrului McLaren din Woking în iulie 2011. Numărul mașinilor construite acolo a crescut puțin câte puțin în fiecare an, iar în 2018 a ajuns să însumeze 4.800 de unități.

Producția anuală se va menține în jurul valorii de 5.000 de vehicule până la începutul deceniului viitor, atunci când va urca la 6.000 de unități, ca parte a planului de afaceri Track25.

„Construirea a 20.000 de mașini reprezintă un prag important atins de McLaren Automotive. Anul trecut au fost asamblate manual peste 4.800 de mașini și plănuim ca numărul lor să urce la 5.000 de unități în viitorul apropiat. Deși cererea pentru produsele noastre continuă să crească, vrem să menținem exclusivitatea mărcii. Mă bucur că sărbătorim acest moment cu un model 600LT Spider, care se bucură de un succes atât de mare încât toate variantele coupé au fost deja vândute”, a declarat Mike Flewitt, CEO-ul McLaren Automotive.

Centrul McLaren de la Woking are aproximativ 2.300 de angajați care asamblează manual în jur de 20 de mașini în fiecare zi, iar mai mult de 90% dintre acestea sunt exportate în diverse regiuni ale lumii.

Comments are closed.