Mazda3 ar putea avea o versiune mai puternică

Producătorul auto japonez Mazda plănuiește să dezvolte o variantă de performanță a noului model Mazda3, pe care să o lanseze mai devreme de anul 2021, dar nu se știe deocamdată dacă vehiculul va fi comercializat și în Europa.

Odată cu lansarea noii generații pe piața din Australia, Kota Beppu, managerul proiectului Mazda3, a declarat că își dorește o versiune mai puternică a acestui hatchback, informează Autocar.co.uk. Oficialul Mazda a precizat că va face tot posibilul pentru a reuși să conducă o versiune de performanță a modelului Mazda3 în viitorul apropiat, adăugând că a fost remarcat un interes deosebit din partea clienților din SUA, Japonia și Australia.

Proiectul încă nu a primit aprobarea finală pentru a intra în producție, dar surse din interiorul companiei nipone susțin că această etapă poate fi considerată o simplă formalitate.

În cazul în care va ajunge pe piață, noua variantă a modelului Mazda3 ar putea fi echipată cu un motor turbo de 2,5 litri capabil să genereze 247 CP și un sistem de tracțiune integrală pentru a putea susține un cuplu de peste 420 Nm.

Nu se știe dacă noua mașină va păstra denumirea MPS, utilizată în trecut de versiunea de performanță hatchback-ului Mazda3.

Comments are closed.