Mazda va lansa o versiune proprie a modelului Toyota Yaris până în 2023

Constructorul auto japonez Mazda își propune să lanseze pe piața din Europa o variantă proprie a noului vehicul de mici dimensiuni Toyota Yaris, fiind vorba cel mai probabil despre un succesor al modelului Mazda 2.

Cele două companii au în desfășurare un parteneriat tehnic pe termen lung care include și dezvoltarea unor noi mașini electrificate. În cadrul unei prezentări ce a avut loc recent, cu scopul de a aduce la cunoștința publicului ultimele sale rezultate financiare, Mazda a scos în evidență faptul că vrea să profite de parteneriatele cu alți producători auto pentru a-și îmbunătăți și extinde portofoliul. Acest plan prevede și construirea unui automobil bazat pe versiunea cu propulsie hibridă a noului Toyota Yaris, pentru piața din Europa, până la sfârșitul anului 2023.

Potrivit revistei britanice Autocar, vehiculul va fi produs de Toyota pentru Mazda, în aceeași uzină din nordul Franței unde este asamblat și Yaris. Lansarea unui hatchback hibrid ar urma să ajute compania Mazda să respecte standardele privind emisiile de noxe din Uniunea Europeană. Cel mai probabil va fi vorba despre un succesor al actualului model Mazda 2, aflat pe piață începând din 2014 și care nu dispune de o opțiune hibridă de propulsie.

Anunțul vine la scurtă vreme după ce un alt constructor auto japonez – Suzuki – a lansat versiuni proprii ale vehiculelor Toyota Corolla și RAV4, sub denumirile Swace și Across.

Comments are closed.