Mazda se gândește la electrificarea automobilului sport MX-5

Oficialii companiei japoneze Mazda iau în considerare mai multe posibilități cu privire la direcția spre care se va îndrepta următoarea generație a mașinii sport MX-5, iar una dintre ele presupune instalarea unui sistem electrificat de propulsie.

Indiferent de alegerea pe care o vor face, experții Mazda se vor strădui să păstreze greutatea automobilului la un nivel cât mai redus, în așa fel încât să nu îi fie afectate abilitățile dinamice.

„Greutatea mică și dimensiunea compactă sunt elemente esențiale pentru MX-5. Așadar, chiar dacă vom implementa o tehnologie electrificată, trebuie să ne asigurăm că acest lucru va fi posibil fără creșterea greutății”, a declarat Ichiro Hirose, directorul de cercetare-dezvoltare al firmei Mazda, potrivit revistei britanice Autocar.

Necesitatea unei schimbări este susținută și de directorul de design al mărcii nipone. „Preferințele oamenilor cărora le place să conducă mașini sport s-ar putea modifica, de aceea trebuie să ne gândim în ce direcție se îndreaptă societatea. Vrem să găsim cel mai bun sistem de propulsie pentru a păstra vehiculul ușor, dar trebuie să explorăm mai multe opțiuni având în vedere cerințele și preferințele variate”, a precizat Ikuo Maeda.

Nu se cunosc informații oficiale pentru moment despre data la care va debuta cea de-a cincea generație a modelului Mazda MX-5.

Comments are closed.