Mazda MX-5 – Promite să trezească şoferul din tine

Faceţi cunoştinţă cu Mazda MX-5! Un roadster simbol, care oferă, fără cusur, senzaţia unică de armonie pe care Mazda o numeşte Jinba Ittai. Designul remarcabil, centrat pe nevoile şoferului şi măiestria se combină cu agilitatea impresionantă şi dotările de siguranţă avansate. Aceasta este filosofia Mazda în construcţia de maşini pentru pura plăcere de a conduce.

Sportiva Mazda MX-5 îţi taie răsuflarea încă înainte de a o conduce. După ce te aşezi la volan şi trăieşti potenţialul incitant al MX-5 vei înţelege senzaţia pură a plăcerii de a conduce.

Tehnologia premiată SKYACTIV şi „strategia gram” asigură că această maşină sport compactă şi uşoară oferă o senzaţie fantastică la volan, creând senzaţia unică de armonie, Jinba Ittai, între şofer şi MX-5. Iar aceasta este îmbunătăţită de sistemul de infotainment MZD Connect inovator integrat şi caracteristicile de siguranţă ii-ACTIVSENSE care funcţionează ca o extensie a propriului corp.

A patra generaţie a modelului emblematic MX-5 a câştigat premiul „Red Dot: Best of the Best”, cea mai înaltă distincţie din cadrul competiţiei, acordată la doar 1,6% dintre participanţii din acest an pentru un design de excepţie.

Pune mâna pe volan!

Cu designul uimitor KODO - Sufletul Mişcării, Mazda MX-5 îşi etalează manevrabilitatea superioară prin intermediul unui look bine definit şi simplu, iar liniile şi formele exprimă în mod discret acumularea de energie şi natura atletică „în mişcare” a vehiculelor Mazda.
Caroseria uşoară şi designul excepţional îţi oferă bucuria şi plăcerea autentică a condusului în aer liber. Oferind şi rafinamentul aşteptat ca performanţă, tehnologie şi economie nu e nicio surpriză că Mazda MX-5 a câştigat premiul Red Dot 2015 „Best of the Best”, iar Mazda MX-5 RF a câştigat premiul Red Dot 2017 „Best of the Best”.

Conectivitatea este esenţială la Mazda MX-5. Prin utilizarea unui dispozitiv mobil compatibil puteţi accesa mii de posturi de radio online din întreaga lume, puteţi verifica şi răspunde în siguranţă la SMS-uri şi puteţi chiar să rămâneţi conectat la platformele de socializare. Bucuraţi-vă de selecţia dvs. de muzică prin conexiunea Bluetooth®. Şi toate acestea sunt uşor de controlat cu ajutorul afişajului cu ecran tactil color de 7 inch şi al Unităţii de comandă HMI intuitive, lăsându-te să te concentrezi pe bucuria de a conduce.

Unitate de comandă HMI

Amplasată între şofer şi pasager, unitatea de comandă HMI permite operarea sistemului de infotainment şi conectivitate cu un efort minim, inclusiv un cadran de volum separat pentru o reglare uşoară.

Display-ul de 7 inch al ecranului tactil color este poziţionat sus pe centrul bordului, aproape de linia naturală a vederii şoferului. Acest ecran vă pune divertismentul la dispoziţie şi afişează o gamă completă de informaţii utile.

Nouă difuzoare BOSE premium® vă permit să vă ascultaţi muzica, cu puterea unui spectacol live şi o calitate superbă a sunetului. Două difuzoare sunt montate în fiecare tetieră, pentru o calitate superioară a sunetului, chiar şi cu acoperişul deschis.

Schimbare manuală a vitezelor

Uşoară, rapidă şi precisă, Mazda MX-5 are un schimbător de viteze extrem de sensibil, ce vă face să simţiţi maşina ca o extensie a propriului corp.

Mazda şi-a impus provocarea de a obţine o economie de combustibil superioară, emisii ecologice şi o siguranţă de excepţie fără a sacrifica din performanţele vehiculului. După reanalizarea fiecărei componente fundamentale, acest lucru s-a realizat cu ajutorul tehnologiilor inovatoare SKYACTIV. Atât Mazda MX-5, cât şi Mazda MX-5 RF, au o caroserie uşoară, dar rigidă, cu un centru de greutate jos, ceea ce asigură o manevrabilitate de excepţie. Aceeaşi tehnologie s-a utilizat pentru a dezvolta sisteme de transmisie delicate, pentru un control perfect, fără costuri suplimentare cu carburanţii. Manevrabilitatea precisă şi confortabilă este asigurată de ŞASIUL SKYACTIV, care combină capacitatea impresionantă de virare a roţilor din spate cu braţele optimizate ale suspensiei. Această generaţie de motoare SKYACTIV oferă un cuplu mai ridicat, emisii mai curate şi o economie de combustibil mai bună, fără a fi afectată distracţia fără egal oferită de Mazda în timpul condusului.

Totul pentru şofer

Fiecare piesă de pe Mazda MX-5 şi Mazda MX-5 RF este construită cu măiestrie, de la interiorul adaptat nevoilor umane, până la exteriorul frumos, lin. Dar nu e vorba doar de aspect, ci, în fundal, discret, o gamă largă de tehnologii inteligente pentru siguranţă vă ajută să vă bucuraţi şi să aveţi încredere în condus. Acest lucru se datorează tehnologiilor i-ACTIVSENSE, o colecţie uimitoare de elemente de siguranţă care utilizează senzori şi camere pentru a monitoriza împrejurimile şi a oferi protecţie în mod convenabil, permiţându-vă în acelaşi timp să deţineţi controlul.

Mazda MX-5 a fost construită aşa încât să fie distractivă la condus şi excepţional de sigură, prin tehnologiile de siguranţă cuprinzătoare, dar discrete, i-ACTIVSENSE. Atât în mod pasiv, cât şi în mod activ, tehnologiile i-ACTIVSENSE colaborează în mod armonios pentru o mai bună analiză a împrejurimilor şi un timp de reacţie suplimentar, toate acestea în timp ce dvs. continuaţi să deţineţi controlul. Include dotări standard, precum sistemul de dislocare a capotei active, care îmbunătăţeşte siguranţa pietonilor, ridicând capota în timpul unei coliziuni, pentru a mări zona de deformare dintre pieton şi motor. Combinate cu caroseria rigidă, tehnologiile i-ACTIVSENSE asigură protecţie de jur împrejur pentru şofer şi pasager, fără a se reduce confortul sau performanţa, pentru a vă putea bucura din plin de fiecare kilometru parcurs.

Comments are closed.