Maserati prezintă noua mașină sport MC20

Odată cu lansarea modelului MC20, se deschide un nou capitol în istoria constructorului auto italian Maserati, care își face astfel revenirea în segmentul supercar-urilor ce combină luxul și performanțele impresionante. Mașina sport este echipată cu un nou propulsor V6 Nettuno capabil să genereze 630 CP și să permită accelerarea de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde, viteza maximă atinsă fiind de 325 km/h. Motorul a fost dezvoltat în totalitate de Maserati și dispune de o tehnologie inovatoare de combustie, inspirată de sistemele utilizate de monoposturile din Formula 1.

MC20 își propune să strălucească pe circuit și să se descurce la fel de bine pe drumurile publice datorită manevrabilității excelente, confortului și siguranței pe care le oferă, într-un interior unde se îmbină cu succes luxul și exclusivitatea specifice mărcii italiene. Autoturismul a fost creat la Modena și va fi produs pe o linie de producție înființată special pentru el.

Noul model fabricat de Maserati cântărește doar 1.500 kg, această greutate redusă fiind obținută fără sacrificii în materie de confort. MC20 are toate elementele necesare unui vehicul din categoria sa pentru a mulțumi cei mai sportivi și sofisticați clienți, cărora le oferă nu doar performanțe ridicate, ci și materiale de calitate superioară.

Mașina a trecut prin câteva mii de ore de teste și simulări pentru a ajunge la abilitățile aerodinamice excepționale pe care le oferă astăzi. Printre detaliile care o ajută să iasă în evidență imediat se numără ușile cu deschidere în sus, despre care producătorul auto italian spune că imită aripile unui fluture. De asemenea, se remarcă forma deosebită a capotei, fantele de ventilație din zona frontală, jantele de mari dimensiuni, plafonul puternic înclinat în partea din spate și cele două terminații ale sistemului de evacuare amplasate deasupra difuzorului de aer.

Motorul twin-turbo de 3 litri, cu șase cilindri, instalat în structura noului model MC20 reușește să dezvolte 630 CP la 7.500 rpm și un cuplu maxim de 730 Nm începând cu 3.000 rpm. Grație unei transmisii cu dublu ambreiaj și opt trepte de viteză, propulsorul permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde, respectiv în 8,8 secunde de la 0 la 200 km/h.

Lansarea noului automobil aduce și o modificare a logo-ului mărcii italiene Maserati, care își propune să devină mai modern, elegant și stilat, însă fără a se îndepărta prea mult de rădăcinile sale.

Comments are closed.