Maserati extinde colecția Trofeo cu ajutorul sedanurilor Ghibli și Quattroporte

Maserati începe un nou capitol în istoria sa odată cu extinderea colecției Trofeo. După dezvăluirea SUV-ului Levante Trofeo, în 2018, acum a venit rândul sedanurilor Quattroporte Trofeo și Ghibli Trofeo să debuteze în industria auto pentru a le oferi clienților o combinație excelentă între performanță, sportivitate și lux.

Din dorința de a scoate în evidență originea companiei, Maserati a ales ca lansarea celor trei modele din gama Trofeo să se realizeze în culorile de pe steagul Italiei – verdele fiind rezervat pentru Quattroporte, albul pentru Levante și roșul pentru Ghibli.

Versiunile de top ale celor trei vehicule sunt echipate cu un motor V8 twin-turbo de 3,8 litri, capabil să dezvolte 580 CP la 6.250 rpm și un cuplu maxim de 730 Nm. Unitatea instalată deja în structura SUV-ului Levante Trofeo este construită în cadrul uzinei Ferrari din Maranello, conform specificațiilor impuse de Maserati, în așa fel încât să livreze performanțele dorite. Datorită acestui propulsor, Ghibli Trofeo și Quattroporte Trofeo sunt cele mai rapide sedanuri din portofoliul mărcii italiene, ele reușind să atingă o viteză maximă de 326 km/h. De cealaltă parte, viteza maximă atinsă de Levante Trofeo este de 302 km/h.

Asemenea SUV-ului de top, derivatele Ghibli Trofeo și Quattroporte Trofeo sunt prevăzute cu sistemul Integrated Vehicle Control (IVC), datorită căruia se garantează o dinamică îmbunătățită a condusului, o siguranță activă superioară și performanțe ridicate. În plus, sedanurile includ un buton Corsa, prin apăsarea căruia se intră într-un mod de rulare mai sportiv, la care se adaugă funcția Launch Control, pentru exploatarea întregului potențial al motorului.

În ceea ce privește interiorul, producătorul auto italian amintește scaunele cu tapițerie din piele naturală Pieno Fiore, tehnologia MIA (Maserati Intelligent Assistant), funcția Active Driving Assist, ecranul multimedia cu diagonala de 10,1 inch și programul Maserati Connect.

Comments are closed.