Luc Donckerwolke preia conducerea designului mărcilor Kia și Hyundai

  • Luc Donckerwolke va superviza designul mărcilor Kia, Hyundai și Genesis
  • Ca designer al mărcii Lamborghini, a fost responsabil pentru designul modelelor Murcielago, Diablo, și Gallardo
  • Peter Schreyer a preluat rolul de Head of Design Management al Kia și Hyundai

Începând cu 1 noiembrie 2018, Luc Donckerwolke a preluat conducerea Departamentului de Design al întregului grup Hyundai Motor, ceea ce înseamnă că va superviza designul mărcilor Hyundai, Kia și Genesis. Aflat anterior în funcția de Executive Design VP al mărcilor Hyundai și Genesis, Donckerwolke îl înlocuiește pe Peter Schreyer, care a preluat rolul de Head of Design Management din poziția de consultant. Schreyer este și unul dintre președinții Hyundai Motor Group.

Înainte de a se alătura producătorului auto sud-coreean, Luc Donckerwolke a avut o carieră impresionantă la Grupul Volkswagen, căruia i s-a alăturat în 1992, având o perioadă de 2 ani, între 1994 și 1996, în care a lucrat pentru Škoda.

În 1996, Donckerwolke s-a mutat la Audi pentru a realiza designul modelului A4 Avant și al inovatorului A2. În 1998, designerul belgian (născut în Lima, Peru) a fost numit Șeful Departamentului Design al Lamborghini, unde a fost responsabil pentru designul modelelor Lamborghini Murcielago, Diablo, și Gallardo. În 2006, împreună cu Walter da’Silva, a proiectat conceptul modelului Lamborghini Miura.

Cariera sa a continuat în 2005 la Seat, unde l-a înlocuit pe da’Silva, care a fost promovat la Audi. La compania spaniolă, Donckerwolke a creat generația anterioară a modelului Ibiza, unul dintre cele mai cunoscute modele ale mărcii până în acest moment. În cele din urmă, înainte de a se alătura mărcii Hyundai, a fost numit Director de Design la Bentley în 2012, înlocuindu-l pe Dirk van Braeckel care a preluat designul Grupului Volkswagen. La Bentley, belgianul a semnat designul modelelor Flying Spur și EXP 10 Speed 6. În iunie 2015, Donckerwolke a părăsit Grupul VAG pentru a se alătura Grupului Hyundai.

Numirea lui Donckerwolke într-o poziție de top nu este întâmplătoare. Din momentul în care s-a alăturat ca Executive Design VP la Hyundai în 2016, Donckerwolke a avut un rol important în alcătuirea echipei responsabile pentru dezvoltarea conceptului mărcii Genesis, incluzând conceptul modelului Essentia realizat de echipa din Europa a fostului designer Bugatti, Sasha Selipanov.

Comments are closed.