Lotus se pregătește pentru producția de serie a noului hypercar Evija

Compania britanică Lotus anunță că noua facilitate de asamblare în cadrul căreia va fi construit primul său hypercar cu propulsie electrică este pusă la punct în această perioadă. Totul trebuie să fie gata până în vară, când va fi demarată producția de serie a modelului Evija, pentru ca primele unități să fie livrate către clienți la scurtă vreme după aceea.

Noua hală a fost ridicată pe terenul deținut de Lotus în Hethel, Norfolk, în apropierea circuitului de 3,5 kilometri lungime pe care s-au desfășurat multe sesiuni de teste de-a lungul anilor, efectuate de piloți faimoși din Formula 1, precum Ayrton Senna, Emerson Fittipaldi și Jim Clark. Noul spațiu de lucru promite să fie unul extrem de versatil și să permită asamblarea celor 130 de exemplare ale automobilului Evija în condiții optime. Unitățile alocate primului an de producție au fost deja comandate, potrivit comunicatului de presă oficial publicat de Lotus.

Evija este primul hypercar cu propulsie electric dezvoltat vreodată de o companie britanică și primul model electrificat din gama Lotus. Vehiculul este capabil să genereze 2.000 CP, să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde și să atingă o viteză maximă de peste 320 km/h. În plus, el garantează o autonomie de până la 400 km.

Comments are closed.