Lexus se aşteaptă ca Europa să fie principala piaţă pentru modelul UX

Producătorul auto japonez Lexus preconizează că noul crossover compact UX va obţine cele mai mari vânzări în regiunea Europei, spunând despre el că a fost dezvoltat în aşa fel încât să arate ca un SUV dar să ofere abilităţi dinamice similare unui hatchback.

„Ne-am dat seama că un crossover obişnuit nu ar fi interesant aşa că am vrut să le oferim clienţilor noştri o experienţă sportivă de condus. De aceea ne propunem să avem printre vehiculele concurente nu doar crossovere, ci şi hatchback-uri. Nivelul stabilit de performanţă este cel al unui hatchback”, a declarat Chika Kako, inginerul-şef al modelului UX, pentru publicaţia Automotive News Europe.

Mercedes-Benz GLA, BMW X1 şi Audi Q3, respectiv Mercedes-Benz Clasa A, BMW Seria 1 şi Audi A3 au ocupat anul trecut primele locuri în segmentul vehiculelor compacte premium din Europa. În 2017, vânzările de SUV-uri premium compacte au crescut cu 24% în Europa şi au însumat aproximativ 465.000 de unităţi. Lexus UX se va alătura acestui segment în luna octombrie.

Noul crossover nipon este primul din gama Lexus echipat cu un motor de 2 litri pe benzină ce poate fi încorporat într-un sistem hibrid de propulsie capabil să dezvolte 176 CP. De asemenea, el este primul automobil susţinut de arhitectura GA-C, derivată din platforma TNGA a companiei Toyota.

Comments are closed.