Lexus dezvăluie noul crossover UX 300e, primul său model electric

Marca japoneză Lexus informează că va prezenta cel dintâi vehicul cu propulsie 100% electrică din gama sa în cadrul ediției din acest an a Expoziției Internaționale de Automobile de la Guangzhou, din China, care se va desfășura în perioada 22 noiembrie - 1 decembrie.

Noul crossover UX 300e a fost dezvoltat în așa fel încât să păstreze designul distinctiv al modelului UX și să se concentreze pe avantajele de performanță aduse de tehnologiile de rulare fără emisii de noxe. El dispune de un motor electric în stare să genereze 150 kW și un cuplu maxim de 300 Nm. La această unitate se adaugă o baterie litiu-ion de 54,3 kWh cu sprijinul căreia se obține o autonomie de până la 400 km, conform standardelor NEDC.

Automobilul susținut de platforma GA-C promite să ofere unul dintre cele mai silențioase interioare din segmentul său datorită numeroaselor inovații tehnologice puse în aplicare de compania producătoare. În plus, el beneficiază de un centru de greutate poziționat foarte jos datorită instalării propulsorului electric și pachetului de baterii sub podea. Drept urmare, șoferii se bucură de o agilitate superioară și de o distribuție optimă a greutății între cele două punți.

Noul crossover electric Lexus UX 300e va fi lansat spre vânzare pe piețele din Europa în anul 2020.

Comments are closed.