Lexus CT ar putea primi o versiune cu propulsie electrică

Producătorul auto japonez Lexus lucrează la un succesor al hatchback-ului CT, iar din primele informații se pare că modelul va fi oferit atât cu un sistem hibrid, cât și cu o tehnologie pur electrică.

Pascal Ruch, șeful diviziei Lexus Europa, a declarat pentru revista britanică Auto Express că marca niponă vrea să ofere ceva diferit pentru a contracara popularitatea gamelor Mercedes-Benz Clasa A și BMW Seria 1.

„CT are o rată de succes de 70-75%. Ne ajută să cucerim noi categorii de clienți. Oamenii cumpără modelul CT pentru eficiență. În cazul lui UX, de exemplu, căutăm alt gen de cumpărători”, a precizat Ruch.

De asemenea, el a spus că este important pentru imaginea și activitatea Lexus să se mențină în toate segmentele actuale.

Următorul CT este așteptat să ajungă pe piață în anul 2020, susținut de platforma TNGA, iar în linia sa de motorizare să își facă loc și o tehnologie electrică. Și stilul va suferi o transformare semnificativă din dorința de a păstra noul limbaj de design promovat de Lexus.

Comments are closed.