Lamborghini va oferi o variantă de producție a conceptului Urus ST-X

Marca italiană Lamborghini plănuiește să extindă gama SUV-ului Urus în două direcții complet diferite. Automobilul va primi atât o derivată de înaltă performanță, orientată către circuit, cât și o versiune plug-in hybrid.

Informația a fost dezvăluită de Maurizio Reggiani, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al companiei Lamborghini, în cadrul unui interviu acordat de curând publicației Autoblog.com.

Conceptul Urus ST-X va fi transformat într-un model de serie până la finalul anului 2020. În structura vehiculului de producție se va afla același motor V8 twin-turbo de 4 litri, capabil să genereze 650 CP și un cuplu maxim de 850 Nm. Dezvoltarea variantei de performanță este atent supravegheată de experții diviziei Squadra Corsa.

Între timp, o altă echipă lucrează la construirea unei versiuni plug-in hybrid a modelului Urus. Procesul nu va fi unul foarte complicat deoarece platforma utilizată de automobilul mărcii italiene a fost creată încă de la început pentru a putea susține și sisteme de propulsie electrificată. Adevărata provocare o constituie diferențierea care se va face între SUV-ul Lamborghini și derivatele plug-in hybrid ale vehiculelor Porsche Cayenne și Bentley Bentayga, bazate pe aceeași arhitectură.

„Cea mai importantă parte va fi să definim cum trebuie un Lamborghini să folosească energia electrică și prin ce va fi el diferit de celelalte mașini care utilizează această platformă”, a subliniat Reggiani. „Avem șapte moduri diferite de rulare în cazul lui Urus și fiecare dintre ele folosește energia electrică diferit”, a adăugat oficialul italian.

În plus, Lamborghini are de gând să își includă și supercar-urile în strategia de electrificare. Primul dintre ele va fi succesorul modelului Aventador, care va fi echipat cu un sistem hibrid de propulsie.

Comments are closed.