Lamborghini Aventador nu va fi oferit cu tracţiune spate

Marca italiană Lamborghini pune la dispoziţia clienţilor săi modelul Huracan LP580-2 de câţiva ani, ultimele două cifre din denumire evidenţiind faptul că în structura sa a fost instalat un sistem de tracţiune spate. Însă producătorul auto nu are de gând să aplice acelaşi tratament şi în cazul bolidului Aventador.

În cadrul unui interviu acordat recent publicaţiei australiene Drive, directorul de cercetare-dezvoltare al firmei italiene, Maurizio Reggiani, a declarat că Aventador va rămâne vârful de gamă al brand-ului şi va fi echipat doar cu tracţiune integrală.

La baza acestei decizii stă faptul că Aventador ar fi dificil de manevrat la viteze mari în eventualitatea în care toată puterea motorului V12 ar fi direcţionată către roţile din spate.

În consecinţă şi mult aşteptatul succesor al automobilului Aventador SV, despre care se presupune că va adopta sufixul „SVJ”, va fi prevăzut cu tracţiune integrală. În plus, pe lista de aşteptare se află şi un urmaş al supercar-ului Centenario.

Pe lângă Huracan şi Aventador, portofoliul companiei Lamborghini include mai nou şi SUV-ul Urus, care se bucură deja de un succes impresionant la nivel global.

Comments are closed.