Lamborghini ar putea lansa un automobil electric prevăzut cu patru uși

Cel de-al patrulea model din gama companiei italiene Lamborghini va fi un grand tourer cu 2+2 locuri și design inspirat din cel al conceptului Estoque, dezvăluit în anul 2008. Acesta ar urma să fie primul vehicul 100% electric al mărcii, lansarea lui pe piață fiind așteptată să aibă loc în 2025.

Automobilul cu patru locuri a avut câștig de cauză în fața unui nou supercar cu motorul instalat pe mijloc și se va alătura familiei din care fac parte modelele Huracán, Aventador și Urus, informează revista britanică Autocar.

Deși discuțiile inițiale se concentrau asupra unui propulsor termic, amplasat în partea din față sau pe mijloc, acum este luată în calcul și o altă variantă, potrivit declarației date de Maurizio Reggiani, directorul de cercetare-dezvoltare al firmei Lamborghini.

„Dacă ne uităm la momentul în care va fi lansat cel de-al patrulea model, acesta ar putea fi timpul perfect pentru un vehicul complet electric”, a precizat Reggiani, adăugând că noua mașină ar putea utiliza o platformă furnizată de grupul Volkswagen. Cel mai probabil ar fi vorba despre arhitectura PPE, folosită de Porsche Taycan și Audi e-tron GT.

Această decizie ar permite o reducere semnificativă a costurilor de dezvoltare. În plus, noua mașină prevăzută cu patru locuri va trebui să îmbine într-o manieră optimă performanțele cu autonomia, însă Maurizio Reggiani nu se așteaptă ca ea să fie la fel de rapidă ca un supercar tradițional.

Comments are closed.