Koenigsegg plănuiește să lanseze un nou supercar în anul 2020

Marca suedeză Koenigsegg își propune să atragă noi categorii de clienți cu ajutorul unui model pe care îl va comercializa cu un preț mai scăzut decât cel întâlnit la mașinile anterioare și îl va construi într-un număr mai mare de unități. Informația a fost dezvăluită de șeful companiei, Christian von Koenigsegg, potrivit căruia noul automobil va fi prezentat în prima jumătate a anului 2020, iar producția va începe la scurtă vreme după aceea.

Koenigsegg a primit recent o investiție în valoare de 150 de milioane de euro din partea firmei NEVS (New Electric Vehicle Sweden) în schimbul a 20% dintre acțiunile sale. În cadrul acestui parteneriat strategic se va pune accentul pe dezvoltarea unui proiect adresat unor segmente noi și neexplorate până acum de brand-ul suedez.

Conform revistei britanice Autocar, fondatorul companiei Koenigsegg a declarat că investiția are rolul de a finanța un nou vehicul și va contribui, astfel, la crearea unor locuri de muncă suplimentare. Acordul pe termen mediu vizează construirea unui supercar al cărui preț nu va depăși 1 milion de euro, adică aproape jumătate din suma pe care clienții trebuie să o plătească acum pentru un model Regera.

Specificațiile exacte ale noului atumobil nu se cunosc încă, dar se așteaptă ca el să dispună de un motor twin-turbo V8 de 5 litri și de o formă de electrificare.

Comments are closed.