Kia Telluride și Mazda3, printre câștigătoarele World Car Awards 2020

În ciuda amânării ediției din acest an a Salonului Auto de la New York, din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii World Car Awards au respectat programul stabilit inițial și au anunțat câștigătorii celor cinci categorii ale competiției în seara zilei de 8 aprilie.

Marele trofeu a fost obținut de Kia Telluride, care a fost desemnată „Mașina Anului în Lume” (World Car Of The Year) de către cei 86 de membri ai juriului, de profesie jurnaliști specializați în domeniul auto provenind din 24 de țări diferite. Modelul produs de compania sud-coreeană a fost ales dintr-o listă inițială de 29 de vehicule disponibile la nivel global, cu un total de 758 de puncte. Lista a fost restrânsă treptat, astfel că între finaliști au mai rămas Kia Telluride, Mazda CX-30 și Mazda3.

Deși nu și-a adjudecat premiul cel mare, Mazda3 a fost numită „Mașina cu cel mai bun design al anului” (World Car Design Of The Year), cu un scor total de 179 de puncte. Celelalte două mașini rămase în lupta finală din această secțiune au fost Porsche Taycan și Peugeot 208.

Porsche Taycan a reușit performanța de a câștiga nu una, ci două dintre categoriile ediției din acest an a competiției World Car Awards. Modelul complet electric produs de firma germană a fost desemnat „Cel mai bun vehicul de lux” (World Luxury Car) și „Cel mai bun automobil de performanță” (World Performance Car). În prima dintre secțiuni, Taycan a concurat cu Mercedes-Benz EQC și Porsche 911, iar în cea de-a doua a avut de înfruntat doar vehicule dezvoltate de Porsche, respectiv 718 și 911.

Cel de-al cincilea premiu acordat de organizatori a fost obținut tot de Kia, de această dată cu ajutorul modelului electric Soul EV, care a fost numit „Mașina Urbană a Anului” (World Urban Car), în urma luptei cu Volkswagen T-Cross și MINI Cooper SE Electric.

Comments are closed.