Kia publică primele schițe ale unui viitor SUV de clasă mică

Producătorul auto sud-coreean Kia oferă informații despre primul SUV global de mici dimensiuni pe care îl va dezvălui oficial în vara acestui an. Compania a dat publicității două schițe cu ajutorul cărora prezintă câteva dintre detaliile de design exterior ale noului automobil, care promite să îmbine spațiul și abilitățile unui SUV într-un pachet compact.

Vehiculul va beneficia de un stil modern și urban, inspirat din cel al conceptului SP Signature, deosebindu-se de principalii săi rivali prin faptul că se va adresa în mod direct membrilor Generației Y, cunoscuți și ca „Millenials”.

Caracterul robust specific unui SUV tradițional va fi completat de o serie de elemente sofisticate de design exterior, cum ar fi liniile ușor ascuțite care conturează caroseria, capota alungită, forma deosebită a barei de protecție din față, sportivitatea barei de protecție din spate și blocurile optice prevăzute cu tehnologie LED.

„Am creat o mașină care va ieși în evidență oriunde, atât în orașe, cât și pe drumurile rurale. Designul său robust și sportiv va fi însoțit de o gamă vastă de funcții și tehnologii care se potrivesc dorințelor manifestate de clienții tineri din întreaga lume. SUV-ul nostru de mici dimensiuni are niște calități pe care nu le va oferi nicio altă mașină din clasa lui”, a declarat Byung Chul Juh, directorul de design al companiei Kia.

Primul SUV global de clasă mică al companiei Kia va fi lansat spre vânzare în Coreea de Sud în cea de-a doua jumătate a anului 2019, iar apoi va ajunge și în alte regiuni ale lumii.

Comments are closed.