Kia plănuiește un SUV de clasă mică bazat pe automobilul Rio

Compania sud-coreeană Kia analizează posibilitatea de a include în gamă un al doilea SUV de mici dimensiuni, din dorința de a veni în întâmpinarea cererii în continuă creștere față de mașinile care dispun de o gardă la sol ridicată. Noul crossover ar urma să fie bazat pe vehiculul Rio și să se alăture modelului de segment B Stonic.

Portofoliul constructorului auto asiatic a fost extins recent cu ajutorul SUV-ului XCeed, despre care oficialii Kia susțin că va deveni, în viitorul apropiat, cel mai bine vândut model al mărcii, notează publicația Autocar.co.uk.

„Ne întrebăm acum dacă piața se va diviza în SUV-uri și crossovere cu o poziție joasă și ridicată a scaunelor și dacă vom avea nevoie de cinci sau patru modele pentru a acoperi piața”, a declarat David Labrosse, șeful de planificare a produselor în cadrul diviziei Kia Europa, adăugând că sunt luate în considerare și opțiuni de motorizare electrică.

Succesul modelului XCeed ar crește șansele de includere în gamă a SUV-ului bazat pe automobilul Rio. Potrivit directorului de operațiuni al diviziei Kia Europa, Emilio Herrera, livrările XCeed în regiune ar putea depăși 100.000 de unități în anul 2021, după cele 80.000 de exemplare estimate a fi vândute în 2020.

Comments are closed.