Kia a triumfat pentru a treia oară consecutiv la premiile IF Design

  • Distincții prestigioase pentru designul celor trei versiuni ale noii familii Ceed
  • Cel de-al treilea triplu triumf consecutiv pentru Kia la premiile iF Design; 18 premii iF Design din 2010

Trei s-a dovedit a fi încă o dată numărul norocos pentru Kia. După lansarea celei de-a treia generații Kia Ceed, comercializată în Europa, în trei versiuni de caroserie diferite, cele trei nou venite au primit fiecare câte un premiu iF Award pentru design.

În plus, acest triumf triplu în competiția de design de renume mondial reprezintă al treilea an consecutiv în care Kia a câștigat un hat-trick de premii iF Design, urmând succesele similare din 2017 și 2018.

Această realizare subliniază reputația producătorului coreean pentru designul de primă clasă, care, timp de peste un deceniu, a fost modelat de Peter Schreyer, Președinte de Design și Chief Design Officer al Kia Motors. Brandul Kia a câștigat primul său premiu iF în 2010 și a creat de atunci cel puțin un model premiat în fiecare an. Kia a fost onorată cu un total de 18 premii iF Awards pentru designul modelelor sale.

Ultimele trofee au fost acordate fiecărei din cele trei variante Ceed: modelele Ceed hatchback în cinci uși și Sportswagon, lansate la mijlocul anului 2018 și noul ProCeed cu caroserie shooting brake, a cărui comercializare a început în această lună în Europa.

Cea de-a treia generație Kia Ceed și-a schimbat denumirea numelui său din punct de vedere ortografic (anterior numit Kia cee'd), însă nu și semnificația sa fundamentală. La fel ca modelul original lansat în 2007, noul Ceed este un automobil compact pentru Comunitatea Europeană, cu Design European. Cu adevărat europeană, noua gamă de modele a fost proiectată la centrul european de design Kia din Frankfurt, sub conducerea lui Peter Schreyer și a lui Gregory Guillaume, șeful de design Kia din Europa. Proiectarea și dezvoltarea au fost efectuate de centrul de cercetare și dezvoltare al mărcii din Rüsselsheim, iar toate versiunile sunt fabricate în Slovacia.

Liniile curate și drepte caracterizează designul noii familii Ceed, care se inspiră din cel al noului sedan fastback Kia Stinger – el însuși un câștigător al premiului iF Award în 2018. Hatchback-ul Ceed în cinci uși are o lățime mai mare și o înălțime mai mică decât predecesorul său, în timp ce cabina este poziționată spre spatele mașinii, pentru a oferi o prezență mai sportivă. În profil, stâlpul C puternic, conferă liniei superioare a geamurilor o formă elegantă „de semilună”.

Ceed Sportswagon aduce mai mult spațiu decât oricând în clasa compactă: modelul celei de a treia generație a crescut în lungime și oferă proprietarilor mai mult spațiu pentru bagaje (625 litri) decât majoritatea rivalilor săi și chiar decât multe automobile mai mari. Cu proporții inteligente și un nou design dinamic, Ceed Sportswagon este mai sportiv decât oricare dintre predecesorii săi.

Noul ProCeed are un design complet nou și este primul automobil compact cu caroserie shooting brake de la un producător auto de masă. ProCeed combină un design uimitor, elegant cu spațiul și versatilitatea unui tourer, remarcându-se față de frații săi, prin aspectul și proporțiile sale unice. Cu o înălțime de 1.422 mm, este automobilul cu cea mai mică înălțime din întregul segment C. Elementul definitoriu al profilului său este linia dinamică a acoperișului, care se termină abrupt, în geamurile din spate. Designul distinctiv este remarcat în mod deosebit în partea posterioară, cu o linie iluminată care leagă blocurile optice de tip LED din spate – primul în acest segment – oferind modelului ProCeed o semnătură optică unică.

Atât ProCeed, cât și Ceed sunt disponibile ca modele „GT” performante, alimentate de un motor T-GDi de 1.6 litri (supra-alimentat, cu injecție directă pe benzină) de 150 kW (204 CP). Un total de șase motoare pe benzină și diesel cu emisii scăzute, fiecare respectând noul standard de emisii Euro 6d-TEMP, sunt disponibile în gama modelelor familiei Ceed. Spectrul larg al celor mai recente tehnologii include un sistem opțional „de nivel 2 pentru conducerea autonomă” și parbriz încălzit.

Premiile iF Design: 6.400 de înscrieri din 50 de țări

Competiția iF Design, creată în 1953, implică acordarea unora dintre cele mai prestigioase premii de design la nivel global și este organizată în fiecare an de iF International Forum Design GmbH din Hanovra, cea mai veche instituție independentă de design din lume.

În 2019, companii din 50 de țări s-au înscris la premiile iF Design și au trimis 6.400 de produse pentru a fi evaluate de un juriu internațional alcătuit din 67 experți în design.

Premiile iF Design cuprind șapte categorii: Product, Communication and Packaging Design, Service Design/UX, Architecture, Interior Design și Professional Concept. Noile modele Kia au fost onorate în categoria Product Design. Toate produsele câștigătoare pot fi văzute în ghidul „iF World Design Guide” și în aplicația „iF Design App”, urmând a fi prezentate la expoziția „iF Design Exhibition” din HafenCity, Hamburg.

Comments are closed.