Jeep dezvăluie actualizările primite de SUV-ul Compass

Constructorul auto american Jeep anunță că noua versiune a modelului Compass a fost dezvoltată în așa fel încât să se adapteze și mai bine specificului european. Vehiculul promite să urce pe un nivel superior din punct de vedere al designului, finisajelor interioare, tehnologiilor avansate, funcționalității și sistemelor de siguranță.

Secretul constă în combinarea abilităților off-road cu spiritul urban pentru a fi pe placul clienților care își doresc să iasă din când în când din rutina zilnică și să efectueze deplasări pe trasee mai puțin circulate. Noul automobil garantează, așadar, un echilibru între performanță și emoție, utilizarea rațională și dorința de libertate sau de aventură.

Prima generație Jeep Compass a fost lansată în 2017 și a marcat revenirea companiei americane în categoria SUV-urilor de segment C. În plus, acesta a fost primul vehicul Jeep dezvoltat încă de la început cu planul de a fi comercializat la nivel global, devenind în scurtă vreme unul dintre cele mai apreciate modele din Europa. Mai mult decât atât, aproximativ 25% dintre exemplarele Compass vândute pe piețele europene sunt în configurație 4xe, adică dispun de o tehnologie de propulsie plug-in hybrid.

Noul Compass beneficiază de mai multe opțiuni eficiente de motorizare convențională și plug-in hybrid, toate respectând standardele Euro 6D în materie de emisii de noxe. Din gamă face parte acum și o unitate GSE de 1,3 litri turbo, pe benzină, cu patru cilindri, creată în așa fel încât să ofere performanțe remarcabile, călătorii în condiții optime de confort, un consum scăzut de combustibil și emisii de CO2 reduse cu 27% (în ciclul WLTP) comparativ cu vechiul propulsor pe benzină.

Compass a primit numeroase modificări și la interior, aducând acum un profil care se concentrează mai mult asupra tehnologiilor avansate, însă fără a renunța la stilul său urban, modern și sofisticat. Habitaclul este echipat cu un instrumentar de bord digital cu diagonala de 10,25 inch, radio DAB și sistem de infotainment Uconnect 5 însoțit de un ecran tactil ale cărui dimensiuni variază de la 8,4 inch până la 10,1 inch. Principalul scop a fost de a îmbunătăți confortul prin oferirea unor finisaje de calitate superioară și a face deplasările urbane mai inteligente.

De asemenea, Compass este primul model Jeep din Europa prevăzut cu funcții de conducere autonomă de nivel 2 și cu noua generație de sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS). Printre acestea senumără tehnologii precum Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist, Drowsy Driver Alert, Automatic Emergency Braking, Highway Assist, Adaptive Cruise Control și Lane Centering.

Prima versiune a noului Jeep Compass care va debuta în Europa va fi ediția specială „80th Anniversary”, modelul fiind prevăzut în acest caz cu jante din aliaj de 18 inch, reflectoare LED și numeroase accente de culoare neagră.

Comments are closed.