Jaguar prezintă actualizările aduse modelului electric I-Pace

De la debutul în industria auto, Jaguar I-Pace a câștigat mai mult de 80 de premii globale, inclusiv titlurile „World Car of the Year”, „World Car Design of the Year” și „World Green Car” în anul 2019. SUV-ul britanic îmbină performanța oferită de cele patru motoare electrice în stare să dezvolte 400 CP și un cuplu de 696 Nm cu tracțiunea integrală, construcția din aluminiu și centrul de greutate coborât. La toate acestea se adaugă rafinamentul, luxul și agilitatea care îl transformă într-o opțiune ideală pentru deplasările zilnice, atât pe traseele urbane, cât și pe distanțe lungi.

Primul SUV electric premium de înaltă performanță din lume aduce acum o serie de îmbunătățiri pentru ca deținerea și conducerea unei mașini cu zero emisii de noxe să devină mai plăcută și mai ușoară ca oricând. I-Pace este primul automobil din gama Jaguar echipat cu noul sistem de infotainment Pivi Pro. Tehnologia este la fel de ușor de folosit ca un smartphone, structura intuitivă a meniului făcând ca numărul de gesturi necesare pentru a selectarea funcțiilor dorite să fie extrem de mic. În plus, instrumentarul de bord cu diagonala de 12,3 inch are o grafică revizuită complet pentru a oferi informații mai clare despre starea pachetului de baterii și a afișa evoluția autonomiei estimate în funcție de algoritmul care ia în calcul o serie vastă de factori externi și interni.

Un material care te-ar putea ajuta în cazul în care ești tentat de o mașină electrică - ADRIAN DĂMOC: „ABIA ATUNCI CÂND TRĂIEȘTI CU O MAȘINĂ ELECTRICĂ ÎNCEPI SĂ O ÎNȚELEGI CU ADEVĂRAT!”. PLEDOARIE PENTRU MAȘINI ELECTRICE SUSȚINUTĂ DE UN SPECIALIST ÎN „ȘTIINȚA MEDIULUI”

Sistemul de infotainment Pivi Pro le poate recomanda șoferilor chiar și cea mai apropiată stație de încărcare atunci când este nevoie. I-Pace dispune acum în mod standard de un încărcător de 11 kW pentru a le permite clienților care au acces la o sursă de curent electric trifazic să se bucure de o încărcare mai rapidă a bateriei. În decursul unei ore poate fi stocată suficientă energie pentru a parcurge o distanță de până la 53 km, conform standardelor WLTP, umplerea completă a pachetului de baterii efectuându-se în această situație în 8,6 ore.

De cealaltă parte, clienții care își pot conecta mașinile electrice doar la o sursă de curent monofazat de 7 kW se pot bucura de o autonomie de până la 35 km după numai o oră. Reîncărcarea completă durează în cazul lor 12,75 ore.

În momentul în care se apelează la o sursă de curent de 50 kW, se obține o autonomie de până la 63 km în doar 15 minute, iar valoarea urcă la 127 km dacă se optează pentru un încărcător de 100 kW.

Jaguar I-Pace reușește să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,8 secunde și garantează o autonomie maximă de 470 km (conform standardelor WLTP) cu ajutorul pachetului de baterii de 90 kWh.

Comments are closed.