Jaguar Land Rover va utiliza tehnologii inovatoare pentru dezvoltarea viitoarelor modele

Grupul britanic Jaguar Land Rover ia parte la o serie de cercetări efectuate în premieră cu scopul de a testa capacitatea metalelor ultraușoare și materialelor compozite avansate de a fi folosite pentru dezvoltarea viitoarelor automobile din portofoliu.

Ca parte a acestui proiect desfășurat pe parcursul a doi ani, compania va utiliza tehnologii create pentru industria aerospațială din dorința de a înțelege modul în care se comportă materialele respective în mediile corozive, pe piețele globale și pe terenurile accidentate. Vor fi construite mai multe eșantioane din aceste metale și materiale compozite noi special pentru vehiculele produse de Jaguar și Land Rover, iar apoi vor fi supuse la cele mai dure încercări și vor fi testate pe o distanță totală de peste 400.000 km, pe teritoriul Americii de Nord.

Senzorii amplasați în puncte strategice vor măsura în mod continuu performanța acestor materiale și vor trimite datele către echipa de dezvoltare a produselor Jaguar Land Rover din Marea Britanie. Inginerii vor analiza ulterior toate informațiile colectate pentru a stabili cu exactitate comportamentul materialelor, în așa fel încât să se asigure că noua generație de metale ultraușoare va respecta cele mai ridicate standarde în materie de durabilitate și calitate.

„Acest proiect de cercetare este un prim exemplu al angajamentului nostru de a dezvolta materiale ultraușoare, durabile și robuste pentru vehiculele noastre viitoare. Utilizarea tehnologiei aerospațiale, asemenea acestor senzori, reprezintă o dovadă a calității și standardelor pe care vrem să le atingem”, a declarat Matt Walters, inginer-șef în cadrul departamentului de dezvoltare a metalelor și materialelor necesare procesului de producție al grupului Jaguar Land Rover.

Cercetarea face parte din Gesamtverband der Aluminiumindustrie (GDA), un consorțiu al producătorilor de aluminiu și constructorilor de automobile care își propune să studieze longevitatea materialelor și modul în care pot ele deveni mai ușoare și mai durabile.

Comments are closed.