JLR pregătește uzina de la Castle Bromwich pentru producția de mașini electrice

Grupul britanic Jaguar Land Rover (JLR) își propune să devină unul dintre cei mai importanți constructori de vehicule cu propulsie electrică din lume după ce își va transforma fabrica de la Castle Bromwich într-un centru specializat în asamblarea automobilelor cu zero emisii de noxe.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, citate de revista britanică Autocar, trei modele noi cu motorizare 100% electrică vor fi produse în incinta acestei uzine la finalul anului 2021 și se vor alătura gamei din care face parte deja SUV-ul Jaguar I-Pace.

JLR plănuiește să investească aproximativ 1 miliard de lire sterline, atât în uzina de la Castle Bromwich, cât și în cea de la Solihull, cu scopul de a efectua toate pregătirile de care este nevoie pentru a începe construirea mașinilor susținute de noua platformă MLA (Modular Longitudinal Architecture). Compania a confirmat deja că succesorul sedanului de lux Jaguar XJ va beneficia de propulsie complet electrică și va fi asamblat la Castle Bromwich, foarte probabil alături de alte două vehicule capabile să se deplaseze fără emisii de noxe. Se presupune că va fi vorba despre două crossovere, unul inclus în portofoliul Land Rover și cel de-al doilea aparținând mărcii Jaguar.

Toate cele trei automobile se vor baza pe arhitectura MLA, care poate fi adaptată la trei tipuri diferite de sisteme de propulsie. Versiunea finală a noului Jaguar XJ este așteptată să debuteze spre finalul anului curent pentru a intra în producție în primul semestru din 2021.

Comments are closed.