Jaguar își reafirmă angajamentul de a construi sedanuri

Julian Thomson, noul șef de design al companiei britanice Jaguar, se declară absolut convins că din portofoliul mărcii vor face parte în continuare mașinile sport și sedanurile.

Thomson, care a preluat recent această funcție de la Ian Callum, a precizat pentru revista britanică Autocar, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, că Jaguar nu își va concentra toate resursele în segmentul SUV-urilor, ci va dezvolta și alte tipuri de vehicule.

„Aceste mașini sunt o piață importantă pentru noi. Avem în prezent multe SUV-uri performante în showroom-urile noastre, dar trebuie să punem la dispoziția clienților o ofertă variată, cu sisteme de propulsie numeroase și versiuni diferite de caroserie”, a spus Julian Thomson.

Jaguar va înlocui modelul XJ prin intermediul unui sedan complet electric, așteaptat să debuteze în anul 2020 și să intre în producție la scurtă vreme după aceea. În plus, compania nu va renunța nici la automobilele XE și XF.

„Este o mare provocare să oferi produse diferite pe această piață, dar Jaguar vrea să iasă în evidență. Nu toată lumea își dorește SUV-uri”, a subliniat noul șef de design al mărcii britanice.

Un alt model care va primi o serie de actualizări în următoarele luni este mașina sport F-Type, despre care Julian Thomson a confirmat că va avea și generații viitoare.

Comments are closed.