Jaguar I-Pace este „European Car of the Year 2019”

A devenit deja o tradiție ca înainte de începerea Salonului Auto Internațional de la Geneva să fie anunțat modelul câștigător al competiției „European Car of the Year Awards”, care desemnează cea mai bună mașină a anului din Europa.

Cei 60 de jurnaliști specializați în domeniul auto ce provin din 23 de țări și formează juriul acestui prestigios concurs au hotărât ca, în 2019, titlul să fie acordat SUV-ului electric Jaguar I-Pace. Vehiculul prietenos cu mediul înconjurător a acumulat un total de 250 de puncte și a adus prima victorie obținută până acum de constructorul auto britanic.

Distincția are rolul de a recompensa inovațiile tehnologice, designul, performanțele, eficiența și raportul calitate-preț, iar lupta finală s-a dus în acest an între modelele Jaguar I-Pace, Alpine A110, Kia Ceed, Ford Focus, Citroën C5 Aircross, Peugeot 508 și Mercedes-Benz Clasa A.

„Suntem mândri că primul nostru vehicul electric este și primul Jaguar care câștigă titlul European Car of the Year. I-Pace a fost desenat și construit de la zero în Marea Britanie. El va schimba regulile jocului datorită faptului că este cel mai avansat vehicul complet electric. Este o onoare pentru noi să câștigăm această distincție”, a declarat Ralf Speth, CEO-ul companiei britanice Jaguar.

SUV-ul electric I-Pace a fost comercializat în peste 8.000 de exemplare până în momentul de față, iar aproximativ 75% din unități au ajuns în țări de pe teritoriul Europei. Automobilul îmbină avantajele unei arhitecturi personalizate din aluminiu cu o tehnologie de propulsie electrică pentru a oferi performanțe specifice unei mașini sport într-o caroserie de SUV.

Comments are closed.