Jaguar F-Pace a primit o serie vastă de actualizări

Datorită designului exterior mai atractiv, interiorului decorat cu multă atenție la detalii, celei mai recente generații a sistemului de infotainment Pivi Pro și gamei vaste de opțiuni de propulsie, noul Jaguar F-Pace este mai luxos, mai conectat și mai eficient decât înainte.

SUV-ul britanic se remarcă acum printr-o nouă capotă sculptată, o grilă a radiatorului de dimensiuni mai mari în mijlocul căreia a fost amplasată emblema mărcii, bara de protecție redesenată din zona frontală și suprafețele definite cu mai multă precizie pentru a accentua prezența dinamică a vehiculului. Noile faruri cu LED și luminile de rulare pe timp de zi care imită forma literei „J” asigură o vizibilitate îmbunătățită, clienții având posibilitatea de a le comanda opțional cu tehnologia Pixel LED. În plus, funcția Adaptive Driving Beam analizează situația din trafic și adaptează automat intensitatea luminii pentru a minimiza riscul de a le cauza neplăceri celorlalți participanți la trafic.

În partea din spate se observă blocurile optice înguste, formate din câte două elemente, care au rolul de a scoate în evidență lățimea mașinii. Capota portbagajului și bara de protecție au și ele un rol important în conturarea stilului încrezător.

Interior decorat cu multă atenție la detalii

Habitaclul noului F-Pace oferă un grad superior de lux, rafinament, confort și conectivitate. Designul noului cockpit este acum mai curajos, mai dinamic și mai orientat către șofer, iar consola centrală cu aspect sportiv se extinde până la instrumentarul de bord și integrează în mod opțional un încărcător wireless destinat telefoanelor mobile inteligente. Elementul de bază al noului interior îl reprezintă ecranul tactil HD cu diagonala de 11,4 inch și formă curbată, protejat de o carcasă elegantă confecționată din aliaj de magneziu, prin intermediul căruia sunt controlate funcțiile sistemului de infotainment Pivi Pro.

„Noul F-Pace este dinamic și atractiv, cu o prezență elegantă pe drum. El aduce o evoluție semnificativă a limbajului de design Jaguar. Luxul sporit și atenția la detalii de la interiorul noului F-Pace vin în completarea tehnologiilor avansate care le asigură șoferului și pasagerilor o senzație plăcută imediat după ce intră în vehicul”, a declarat Julian Thomson, directorul de design al companiei Jaguar.

Printre tehnologiile integrate la interiorul noului SUV pentru a avea grijă de sănătatea și starea de bine a ocupanților se numără Cabin Air Ionisation, care îmbunătățește calitatea aerului, îndepărtează alergenii, filtrează particulele poluante și elimină mirosurile neplăcute.

Performanță electrificată

Noul Jaguar F-Pace este disponibil cu o opțiune de propulsie plug-in hybrid P400e, precum și cu o gamă de motoare diesel și pe benzină, în patru sau șase cilindri, din familia Ingenium. De asemenea, tehnologia Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV) este disponibilă în premieră în combinație cu anumite unități, iar toate versiunile vin echipate cu un sistem inteligent de tracțiune integrală și o transmisie automată cu opt rapoarte.

Varianta plug-in hybrid P400e este prevăzută cu un propulsor pe benzină de 2 litri, în patru cilindri, capabil să dezvolte 404 CP și un cuplu maxim de 640 Nm, la care se adaugă un motor electric de 105 kW. Această unitate electrică vine însoțită de o baterie litiu-ion de 17,1 kWh și ajută la obținerea unui consum mediu de combustibil de 2,2 litri/100 km, cu emisii de CO2 de 49 g/km. Accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizează în 5,3 secunde, iar autonomia electrică a noii derivate P400e este de până la 53 km.

De cealaltă parte, sistemul MHEV poate fi conectat la unități diesel cu patru sau șase cilindri și la motoare pe benzină cu șase cilindri. El utilizează un generator/starter integrat în curea (BiSG) pentru a recupera energia pierdută în mod normal pe durata frânării și a decelelării. Acea energie este stocată într-o baterie litiu-ion de 48 de volți și este folosită ulterior pentru a asista motorul în momentele în care accelerează.

Comments are closed.