Jaguar a început deja testarea noului model XJ

Constructorul auto britanic Jaguar va dezvălui în 2020 o nouă generație a sedanului XJ, pe care îl va pune la dispoziția clienților cu o opțiune de propulsie electrică. Vehiculul va debuta spre finalul acestui an și va fi cel de-al doilea model cu zero emisii de noxe din portofoliul companiei, după SUV-ul I-Pace.

În timp ce I-Pace a fost un produs complet nou, următoarea generație XJ va avea rolul de a duce mai departe eleganța automobilului de segment premium într-o formă diferită de cea promovată până acum. Noul XJ va fi construit în cadrul uzinei din Castle Bromwich, pe baza arhitecturii MLA, care poate susține atât sisteme plug-in hybrid sau mild-hybrid, cât și tehnologii de propulsie electrică.

„Echipa noastră de ingineri lucrează acum la dezvoltarea primului sedan sport de lux din lume cu motorizare electrică. Noul și electricul XJ va fi actualizat pentru secolul al XXI-lea, în așa fel încât să le ofere clienților noștri o libertate spirituală. El va impresiona prin eleganță, silențiozitate și funcționalitate, fiind în același timp și foarte prietenos cu mediul înconjurător”, a declarat Ralf Speth, șeful grupului Jaguar Land Rover, pentru revista britanică Auto Express.

Jaguar se pregătește intens pentru lansarea noului sedan de lux, așa că a început deja testarea lui cu ajutorul unui prototip bazat pe o caroserie modificată a modelului XF. Din primele fotografii date publicității de sursa menționată anterior se observă că ampatamentul mașinii a fost extins, iar pragurile ușilor sunt ceva mai înalte pentru a integra bateriile necesare sistemului electric de propulsie.

Compania britanică s-a angajat să ofere versiuni electrificate ale tuturor vehiculelor sale noi începând din anul 2020.

Comments are closed.