Hyundai Tucson facelift – Calitatea întâlneşte tehnologia intuitivă

Grila tip cascadă, noua formă a blocurilor optice cu LED, precum şi bara de protecţie faţă înălţată conturează personalitatea puternică a modelului. Partea din spate dispune de un design robust, cu două eşapamente, lămpi cu formă unică şi o bară puternic profilată. Suprafeţele rafinate şi fluide, liniile bine definite şi proporţiile echilibrate conferă noului model un aspect îndrăzneţ şi atletic.

Maşina integrează navigaţia, precum şi dotările media şi de conectivitate. Cele două aplicaţii-Apple CarPlay şi Android Auto-permit conectarea diferitelor dispozitive. Sistemul este însoţit de un abonament gratuit pe şapte ani la serviciile LIVE, care oferă informaţii în timp real despre vreme, trafic şi radare (acolo unde legea o permite), disponibilitatea locurilor de parcare, etc. Sistemul de navigaţie propune hărţi 3D şi serviciul unic Hyundai Lifetime MapcareTM, care include actualizări anuale gratuite pentru hărţi şi software.

Utilizează o serie de camere plasate strategic, pentru a oferi conducătorului auto vizibilitate completă. Această funcţie este utilă în momentul parcării în spaţii restrânse. În momentul în care detectează apropierea cheii de acces, portbagajul se deschide automat, oferind acces către interiorul generos.

Indiferent dacă alegi să rămâi conectat sau să porneşti într-o călătorie în afara oraşului, sistemul audio realizat de Krell oferă performanţă sonoră remarcabilă, pentru experienţe de neuitat.

Design

În habitaclu descoperim materiale de calitate şi un spaţiu generos. Pentru mai mult confort, modelul este echipat cu scaune sport, care dispun de sisteme de ventilaţie şi de încălzire. Încărcat cu prea multe bagaje? Noul Tucson oferă un portbagaj încăpător, cu un volum de minimum 513 litri. Suprafaţa poate fi extinsă până la 1.503 litri, prin rabatarea banchetelor din spate.

Aspectul elegant şi atrăgător al modelului Tucson are şi o latură practică. Modelul beneficiază de un coeficient aerodinamic îmbunătăţit, care alături de baza masivă conferă stabilitate superioară la viteze mari. La obţinerea performanţelor specifice au contribuit marginea barei de protecţie frontală, montantul A mai puţin curbat, terminaţiile laterale ale barei de protecţie spate, precum şi optimizările aerodinamice ale şasiului.

Pentru un plus de siguranţă, Tucson este dotat cu sistem integrat de semnalizare, în retrovizoarele laterale, pentru a atrage atenţia participanţilor la trafic asupra intenţiei de a schimbă benzile de rulare.

Eleronul sporeşte eficienţa aerodinamică. În plus, stopul integrat avertizează conducătorii auto despre manevrele de frânare ale autovehiculului.

Performanţă şi eficienţă

Toate motorizările au fost îmbunătăţite pentru a oferi manevrabilitate sporită şi eficienţă kilometrică, adaptându-se totodată normelor Euro 6. Transmisia cu dublu ambreiaj (DCT) în şapte trepte oferă beneficii considerabile atât în ceea ce priveşte performanţa, cât şi eficienţa consumului de carburant. Designul îmbunătăţit al suspensiei faţă oferă un răspuns precis, pentru o călătorie mai confortabilă. Geometria optimizată a suspensiei spate oferă în acelaşi timp confort şi stabilitate la rulare.

Siguranţă, o prioritate

FCA este un sistem avansat de siguranţă activă care alertează conducătorul auto în caz de urgenţă şi frânează autonom dacă este necesar. Cu ajutorul unei camere multifuncţionale, sistemul de asistenţă la coliziune frontală (FCA) cu detectare pietoni avertizează vizual şi acustic conducătorul auto, aplicând automat o forţă de frânare a cărei intensitate creşte treptat, pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci când o coliziune este inevitabilă. FCA funcţionează la viteze de peste 10 km/h.

Senzorii sistemului de monitorizare a unghiului mort (BCW) monitorizează traficul din jurul autovehiculului, avertizând şoferul în momentul în care participanţii la trafic intră în unghiul mort al acestuia. Sistemul emite un semnal de alertă vizual, în oglinda retrovizoare corespunzătoare şi unul pe ecranul instrumentarului de bord. Dacă un alt vehicul este detectat în momentul în care şoferul semnalizează o schimbare a benzii de rulare sau un viraj, sistemul emite o alertă sonoră.

Direcţia de rulare este schimbată fără semnalizare? Sistemul LKA vă avertizează despre acest aspect printr-un semnal vizual dublat de unul sonor şi corectează proactiv poziţia volanului pentru a menţine vehiculul pe mijlocul benzii sale de rulare.

Sistemul inteligent cu lumini autoadaptive sporeşte siguranţa în orice viraj. Lumina este orientată în funcţie de unghiul de rotire a volanului, îmbunătăţind vizibilitatea şi timpul de răspuns al conducătorului auto.

În momentul în care modul auto este selectat, sistemul HBA detectează noaptea vehiculele care se deplasează atât din sensul opus, cât şi pe cele care au aceeaşi direcţie de deplasare, comutând astfel de pe faza lungă pe cea scurtă, în cazul în care condiţiile de drum o impun. Atunci când nu detectează alte vehicule în apropiere, sistemul reactivează automat faza lungă, pentru vizibilitate maximă.

Comments are closed.