Hyundai nu are de gând să renunțe la citadina i10

Deși construirea unei noi generații nu a fost aprobată oficial încă, oficialii Hyundai au mare încredere în potențialul citadinei i10. Cea mai recentă versiunea a acestui model a fost lansată în toamna anului 2019, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, aducând pe piață un design dinamic, o conectivitate intuitivă și o gamă vastă de sisteme avansate de asistență.

Mulți producători auto din lume au hotărât să renunțe la vehiculele de mici dimensiuni din cauza cererii din ce în ce mai scăzute, însă Hyundai nu plănuiește să adopte o măsură asemănătoare prea curând.

„Cu viitoare generație este o poveste diferită. Însă în ceea ce privește generația actuală, credem cu tărie că există în continuare viață și oportunități pentru i10. Am decis să mergem mai departe. În același mod, unii producători de mașini nu consideră că sedanurile mai au un viitor strălucit, dar noi încă nu vrem să de despărțim de ele”, a declarat Lorenz Glaab, directorul global de produs din cadrul Hyundai, conform publicației britanice Autocar.

Noul i10 este disponibil în variantele cu patru și cinci locuri, interiorul său fiind mai spațios acum datorită ampatamentului extins. Linia sa de motorizare include unitatea în trei cilindri de 1 litru MPi care generează 67 CP și un cuplu de 96 Nm, precum și propulsorul cu patru cilindri de 1,2 litri MPi care livrează 84 CP și un cuplu de 118 Nm.

Comments are closed.