Hyundai Motorsport va dezvolta primul model electric pentru competiții

  • Prezentarea oficială va avea loc în cadrul Salonului International Auto de la Frankfurt

Hyundai Motorsport a început dezvoltarea primului vehicul electric pentru competiții. Modelul, care a fost proiectat și construit la uzina din Alzenau – Germania, va fi prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, în luna septembrie.

Modele precum i20 R5, i30 N TCR și Veloster N TCR, dezvoltate în cadrul diviziei Hyundai Motorsport, au obținut victorii în competiții prestigioase din întreaga lume. Echipa, aflată la cel de-al șaselea sezon în Campionatul Mondial de Raliuri, ocupă în prezent prima poziție în clasamentul constructorilor într-unul dintre cele mai disputate campionate din lume.

Urmând direcția industriei auto, care dezvoltă tehnologii electrice și hibrid, lumea motorsport a pus bazele unor competiții cu modele hibrid sau electrice, care atrag un public numeros. Obiectivul Hyundai este de a dezvolta modele de înaltă performanță și în acest segment, consolidând angajamentul mărcii de a proteja mediul înconjurător.

„Începe o nouă eră în cadrul Hyundai Motorsport. În ultimele luni, echipa din Alzenau a lucrat intens pentru dezvoltarea modelului electric, care va fi dezvăluit în curând”, a declarat Andrea Adamo, directorul echipei Hyundai Motorsport.

Comments are closed.