Hyundai Motorsport dezvaluie noul i20 Coupe WRC 2017

Galerie foto

Hyundai Motorsport va concura în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri FIA 2017 cu un nou model - i20 Coupe WRC. Autovehiculul, proiectat pentru a respecta noile reglementări tehnice ale sezonului WRC 2017, a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment desfăşurat la Autodromo Nazionale Monza, Italia.

Regulamentul pentru ediţia 2017 a fost introdus pentru a crea competiţii WRC mai spectaculoase şi dinamice. Pentru Hyundai Motorsport autovehiculul în trei uşi i20 Coupe WRC reprezintă al treilea model utilizat de la debutul din anul 2014, după Hyundai i20 WRC (2014-2015) şi noua generaţie i20 WRC (2016). i20 Coupe WRC beneficiază de un design puternic, dinamic şi tehnologii avansate. Schimbările au privit îmbunătăţirea aerodinamicii şi a aderenţei, fiind totodată mărită puterea motorului de la 300 la 380 CP. În plus, greutatea totală a maşinii a fost redusă.

Schimbarea regulamentului reprezintă o provocare tehnică pe care o primim cu entuziasm, fiind totodată şi o oportunitate de a pune în practică informaţiile acumulate în ultimele trei sezoane. Toţi participanţii înscrişi în competiţie au şanse egale în acest moment. După ce am încheiat pe locul secund anul 2016, obiectivul pentru 2017 este de a concura pentru prima poziţie în clasament, iar pentru acest aspect suntem încrezători în modelul i20 Coupe WRC”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Thierry Neuville, Hayden Paddon şi Dani Sordo vor participa în cadrul tuturor etapelor Campionatului Mondial de Raliuri, oferind suport pentru introducerea noului model în competiţie. Constructorii vor avea şansa de a concura cu trei maşini pentru fiecare etapă, echipa Hyundai Motorsport urmând a fi prezentă cu o singură titulatură unificată în anul 2017: Hyundai Shell Mobis World Rally Team.

Comments are closed.