Hyundai lansează ediția limitată i30 N Project C

Cu prilejul ediției din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, compania sud-coreeană Hyundai a dezvăluit ediția specială i30 N Project C – o versiune mai ușoară, mai joasă și mai sportivă a mult apreciatului model i30 N. Noul vehicul este cu aproximativ 50 kg mai ușor decât mașina standard, cu 6 mm mai jos decât aceasta și cu un design mai spectaculos.

Inspirat din motorsport, i30 N este primul model de înaltă performanță inclus de Hyundai în gama N. Automobilul a debutat în anul 2017 și a fost construit pornind de la varianta în cinci uși a familiei i30.

Versiunea i30 N Project C dispune de numeroase elemente realizate din fibră de carbon ranforsată cu plastic, printre care se află splitter-ul din față, difuzorul de aer din spate, capota și pragurile ușilor. În plus, în ciuda faptului că zona frontală este ceva mai lată și poziționată mai aproape de sol, coeficientul aerodinamic al mașinii este tot de 0.32, la fel ca în cazul standardului i30 N. Propulsia este asigurată de același motor capabil să dezvolte 275 CP și un cuplu maxim de 378 Nm.

Interiorul noii mașini de înaltă performanță iese în evidență instantaneu prin detaliile negre care se îmbină în mod armonios cu accentele portocalii. Se remarcă inserțiile din Alcantara de la nivelul volanului, al schimbătorului de viteze și frânei de mână, completate de centurile de siguranță portocalii și cusăturile contrastante de pe tapițeria scaunelor.

Hyundai va pune la dispoziția clienților doar 600 de unități ale ediției limitate i30 N Project C.

Comments are closed.