Hyundai Ioniq 5 își propune să redefinească mobilitatea electricăProducătorul auto sud-coreean Hyundai a dezvăluit oficial noul crossover de clasă medie Ioniq 5 în cadrul unui eveniment difuzat în mediul online. Acesta este primul model pe care compania asiatică îl include în noua familie Ioniq, dedicată în exclusivitate mașinilor capabile să se deplaseze fără emisii de noxe, rolul său fiind acela de a redefini mobilitatea electrică printr-o varietate de funcții inovatoare și sustenabile.

Ioniq 5 se bazează pe noua arhitectură E-GMP (Electric-Global Modular Platform), care a permis crearea unor proporții deosebite și obținerea unui ampatament extins, de 3.000 mm lungime. În plus, noua platformă a oferit posibilitatea dezvoltării unui interior special, acolo unde materialele prietenoase cu mediul înconjurător se combină perfect cu tehnologiile avansate de conectivitate și funcțiile de asistență a șoferului.

Automobilul beneficiază de un design progresiv, care se îndepărtează destul de mult de normele anterioare, pentru a explora libertatea oferită de noua arhitectură destinată vehiculelor electrice. El evocă atitudinea curajoasă a primului model de serie construit de Hyundai, denumit „Pony”, evidențiind în același timp transformările înregistrate în cei 45 de ani care au trecut de atunci.

În partea frontală a noului Ioniq 5 se observă capota conturată prin linii rotunjite pentru a asigura o aerodinamică optimă, bara de protecție ce imită forma literei „V” și blocurile optice datorită cărora se generează o înfățișare ușor agresivă. Stilul avangardist este continuat și în rest, remarcându-se cu ușurință mânerele escamotabile ale ușilor și jantele cu diametrul de 20 inch.

Interiorul este la fel de modern ca exteriorul, printre elementele notabile care merită amintite aici numărându-se consola centrală ce poate fi deplasată în spate pe o distanță de până la 140 mm față de poziția inițială. De asemenea, scaunele din față pot fi ajustate electronic pentru a garanta deplasări în condiții superioare de confort, iar podeaua este aplatizată grație faptului că pachetele de baterii au fost amplasate în mod inteligent, sub mașină.

În materie de specificații tehnice, noul Hyundai Ioniq 5 este disponibil într-o gamă variată de configurații care își propun să se adapteze la nevoile de mobilitate ale fiecărui client, fără compromisuri la capitolul performanță. Cumpărătorii pot alege între pachetul de baterii de 58 kWh și cel de 72.6 kWh, împreună cu un singur motor electric, instalat pe puntea spate, sau cu două unități electrice, pentru a se bucura de tracțiune integrală. Versiunea de top livrează în total 225 kWh și un cuplu maxim de 605 Nm, permițând accelerarea de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde și atingerea vitezei maxime de 185 km/h. În varianta cu tracțiune spate, bateria de 72.6 kWh garantează o autonomie de până la 470 - 480 km, conform standardelor WLTP.

Noul Hyundai Ioniq 5 va putea fi comandat în anumite regiuni din Europa începând din prima jumătate a anului 2021. În următoarea perioadă, familia de modele electrice a producătorului auto sud-coreean va fi completată de sedanul Ioniq 6 și SUV-ul de clasă mare Ioniq 7.Comments are closed.