Hyundai efectuează o serie de actualizări asupra gamei i40

Marca sud-coreeană Hyundai anunță că a realizat câteva modificări și îmbunătățiri asupra automobilelor din familia i40, în materie de design, tehnologii de siguranță și sisteme de propulsie.

Sedanul și break-ul i40 își propun să aducă un suflu proaspăt în segmentul D prin profilul dinamic, obținut cu ajutorul liniilor fluide, precum și prin instalarea grilei radiatorului de tip cascadă, utilizată de toate mașinile noi din portofoliul Hyundai. În plus, clienții vor putea comanda de acum și jantele din aliaj cu diametrul de 18 inch, pe lângă cele de 16 și 17 inch.

Modelul i40 este apreciat pentru interiorul său confortabil și spațios, atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje. Lista de opțiuni a fost completată de două teme noi – Grey/Black și Merlot Red – tapițeria din piele fiind disponibilă pentru toate cele patru combinații de culori aflate în ofertă.

Totodată, i40 este echipat acum cu funcțiile de siguranță activă și de asistență a șoferului din pachetul Hyundai SmartSense. Tehnologia Forward Collision-Avoidance Assist are rolul de a avertiza conducătorul auto în cazul în care se confruntă cu riscul producerii unei coliziuni frontale, acționând frâna în mod automat dacă este necesar. Sistemul apelează inițial la avertismente vizuale și acustice, el funcționând la viteze de peste 10 km/h.

O altă noutate adusă de Hyundai i40 o reprezintă instalarea motorului diesel Smartstream de 1,6 litri. Propulsorul dezvoltă 115 CP și un cuplu maxim de 280 Nm alături de o cutie de viteze manuală cu șase trepte, cu un consum mediu de combustibil de 4,3 - 4,6 litri/100 km și emisii de CO2 de 113 - 120 g/km, conform standardelor NEDC. Unitatea poate fi comandată și în versiunea capabilă să genereze 136 CP și 320 Nm, împreună cu o transmisie cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte 7DCT.

Gama Hyundai i40 include și un motor GDI pe benzină de 1,6 litri, care livrează 135 CP și vine însoțit de cutia de viteze manuală prevăzut cu șase trepte.

Comments are closed.