Hyundai ar putea amâna lansarea modelului Ioniq 6

Compania Hyundai a început să lucreze la dezvoltarea sedanului electric Ioniq 6, iar un prototip al acestui vehicul a fost surprins deja la teste pe drumurile publice. Însă versiunea finală va avea un design complet diferit, potrivit unei surse din Coreea de Sud, citată de revista britanică Autocar.

Lansarea modelului Ioniq 6 ar fi trebuit să aibă loc la mijlocul anului 2022, dar momentul debutului a fost amânat pentru a extinde lungimea mașinii cu 20 mm, a modifica barele de protecție, a redesena blocurile optice și a mări capacitatea pachetului de baterii de la 72,6 kWh la 77,4 kWh.

În urma acestor schimbări de stil, noul sedan electric va prelua și mai multe elemente de la conceptul Prophecy, pe care Hyundai l-a prezentat oficial de curând, în cadrul Salonului Auto de la München. Din punct de vedere tehnic, Ioniq 6 va fi similar modelului Ioniq 5, bazat tot pe platforma E-GMP. Așadar el va dispune de aceeași arhitectură electrică de 800 volți și va putea fi comandat cu unul sau două motoare electrice. În schimb, pachetul de baterii de 77,4 kWh îi va permite să garanteze o autonomie de peste 480 km, asemenea noului crossover Kia EV6.

O altă cauză care s-ar afla în spatele deciziei de amânare a lansării noului sedan Ioniq 6 ar fi necesitatea de a transforma uzina din Asan, Coreea de Sud, în așa fel încât acolo să poată fi asamblate vehicule susținute de platforma E-GMP.

Comments are closed.