Hyundai anunță debutul noului brand Ioniq, dedicat mașinilor electrice

Producătorul auto sud-coreean Hyundai deschide un nou capitol în era mobilității electrificate odată cu lansarea noului brand Ioniq, dedicat în exclusivitate vehiculelor sale cu propulsie 100% electrică.

Sub umbrela Ioniq, Hyundai le va oferi clienților săi experiențe și soluții conectate la stilul de viață modern, în perfectă armonie cu strategia denumită „Progress for Humanity”. Compania intenționează să includă în această gamă trei modele noi în următorii patru ani, din dorința de a răspunde cererii în continuă creștere din segment și a-și accelera planul de a deveni liderul pieței electrice globale. Misiunea noului brand este aceea de a îmbina actualele calități promovate de Hyundai – cum ar fi încărcarea rapidă, interiorul spațios și performanțele ridicate – cu alte inovații în materie de design, tehnologie și servicii pentru a le permite clienților să se bucure de cele mai plăcute experiențe pe durata fiecărei călătorii.

Primul membru al noii familii Ioniq va fi lansat în prima parte a anului 2021 și va lua forma unui crossover de clasă medie botezat Ioniq 5. El va utiliza ca sursă de inspirație conceptul „45”, expus de Hyundai în cadrul ediției din 2019 a Salonului Auto de la Frankfurt. Următoarele automobile de pe listă vor fi sedanul Ioniq 6 bazat pe conceptul „Prophecy” și programat să debuteze în 2022, alături de SUV-ul de mari dimensiuni Ioniq 7, așteptat să ajungă pe piață în 2024.

Modelele gamei Ioniq vor fi susținute de noua platformă modulară electrică globală E-GMP a companiei Hyundai, care promite să ofere atât abilități de încărcare rapidă a pachetelor de baterii, cât și autonomii generoase. Un detaliu important amintit de marca sud-coreeană constă în aceea că sedanurile din această linie vor avea în denumire numere pare, în timp ce SUV-urile vor avea alocate numere impare.

Hyundai își propune să vândă 1 milion de mașini electrice pe an și să dețină o cotă de piață globală de 10% în segmentul electric până la sfârșitul anului 2025.

Comments are closed.