Hyundai a obținut două premii IDEA 2020

Hyundai a obținut două premii pentru excelența în design la IDEA 2020 (International Design Excellence Awards): medalia de aur la categoria „Commercial & Industrial Products” pentru exoscheletul robotic Hyundai VEX (Vest Exoskeleton) și medalia de bronz la categoria „Automotive & Transportation” pentru conceptul Hyundai『45』. De asemenea, conceptul Hyundai Prophecy a ajuns până în etapa finală. Acestea au fost apreciate pentru designul îndrăzneț și elegant, dar și pentru modul în care contribuie la îmbunătățirea calității vieții utilizatorilor.

Exoscheletul robotic Hyundai VEX

VEX este un costum robotic creat pentru a ușura munca fizică a angajaților din fabrici, cu scopul de a îmbunătăți eficiența și a preveni accidentele de muncă. Sistemul, care imită articulațiile umărului uman, oferă mobilitate și putere de ridicare mai bune, contribuind astfel la creșterea productivității. Vesta exoscheletică funcționează fără ajutorul unei baterii, folosind un modul multi-link de asistență la ridicare.

VEX are o greutate de 2,5 kg, fiind cu 22 - 42% mai ușor decât oricare alt produs concurent și poate fi purtat ca un rucsac. Utilizatorul își introduce mâinile printre bretelele de prindere pe umăr, după care se fixează pe piept și pe talie cu ajutorul unor centuri. Secțiunea din spate poate fi ajustată cu până la 18 cm pentru a se potrivi cu înălțimea utilizatorului. Gradul forței de asistență poate fi ajustat pe 6 niveluri, până la o forță de 5,5 kg.

VEX a fost conceput pentru lucrătorii de pe linia de producție a căror muncă se desfășoară la o înălțime mai mare decât cea a capului, precum și pentru cei care montează conductele de frână sau sistemul de evacuare sub vehicul. Rezultatele programului pilot – desfășurat în două dintre fabricile Hyundai Motor Group din Statele Unite – au evidențiat că utilizarea VEX de către angajați a contribuit la creșterea productivității și la reducerea oboselii fizice.

Modelul concept Hyundai 45

Modelul concept 『45』 prefigurează noua direcție stilistică a gamei Hyundai, axată pe electrificare, tehnologii autonome și design inteligent. 『45』 elogiază prototipul de acum 45 de ani, Hyundai Pony Coupe Concept, pentru a propune o experiență inedită la bord.

Exteriorul are ca sursă de inspirație primul model concept al mărcii Hyundai, Pony Coupe, prezentat în anul 1974. Hyundai 『45』 dispune de o construcție de tip monococă, similară cu arhitectura avioanelor din anii 1920. Denumirea este dată de unghiul de 45 de grade al caroseriei, care formează o siluetă în forma unui diamant, prefigurând direcția de design a viitoarelor vehicule electrice ale brand-ului.『45』 are la bază conceptul Hyundai „Style Set Free”, care oferă o viziune despre modul în care oamenii vor călători în viitor. Astfel, Hyundai reinterpretează experiențele la bordul unui vehicul autonom.

Modelul concept Prophecy

„Prophecy” urmează formele și proporțiile conceptului 『45』 prezentat anul trecut, fiind inspirat de filosofia de design Hyundai „Sensuous Sportiness”, caracterizată prin linii simple și structuri minimaliste. Autovehiculul dispune de o siluetă iconică și are proporții perfecte, inspirate de un design aerodinamic. Utilizând un ampatament extins și console de dimensiuni reduse, echipa de designeri Hyundai a obținut Ultimate Automotive Form, caracterizată prin suprafețe fluide, design armonios și funcționalitate.

Comments are closed.