Hyundai a dezvăluit oficial inovatorul concept „Elevate”

Conform studiilor realizate în ultimii ani, primele 72 de ore după producerea unei calamități sunt cele mai importante pentru salvarea vieților. Cu toate acestea, de multe ori, din cauza naturii dezastrului (incendiu forestier, cutremur, uragan sau inundații) este dificilă intervenția promptă.

Acest aspect a determinat compania sud-coreeană Hyundai să dezvolte primul vehicul cu picioare mobile, care se deplasează în condiții extrem de dificile. „Elevate”, primul Ultimate Mobility Vehicle (UMV), îmbină tehnologia specifică autovehiculelor electrice cu robotica.

Conceptul „Elevate” a fost dezvăluit de Hyundai în cadrul expoziției Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, alături de alte tehnologii recente ale producătorului auto asiatic, în cadrul strategiei „Style Set Free” dedicată vehiculelor electrice.

Activitatea Hyundai în domeniul Inteligenței Artificiale

Hyundai investește în proiecte care au la bază dezvoltarea inteligenței artificiale (AI), pentru a oferi clienților mai multe facilități pentru confort și siguranță.

Pentru a putea utiliza tehnologia bazată pe inteligența artificială, dar și pentru a extinde rețeaua globală de cercetare în acest domeniu, Hyundai Motor Group a pus bazele unui laborator de cercetare AI (AIR Lab) în Coreea de Sud și a unui centru de cercetare AI (AIR Center) în Statele Unite. Cele două centre se vor concentra pe dezvoltarea tehnologiei AI în domeniul IT, robotică și auto, esențiale pentru implementarea sistemelor de condus autonom.

Hyundai Motor Group a încheiat parteneriate cu instituții academice și startup-uri la nivel mondial. În plus, Hyundai are în plan semnarea unui acord pentru cercetare și dezvoltare cu Universitatea Națională din Seul și extinderea rețelei de parteneri precum Technion din Israel, DeepGlint din China și alte institute și laboratoare de cercetare similare din întreaga lume. Scopul este de a dezvolta și implementa tehnologii bazate pe inteligența artificială care pot fi aplicate apoi în industria auto și alte domenii conexe.

Comments are closed.