Hyundai a dezvăluit noua sa platformă dedicată viitoarelor modele electrice

Producătorul auto sud-coreean Hyundai Motor a prezentat oficial prima sa arhitectură globală dedicată în exclusivitate mașinilor cu propulsie electrică. Tehnologia se numește E-GMP (Electric-Global Modular Platform) și va sta la baza următoarei generații de vehicule capabile să se deplaseze cu zero emisii de noxe dezvoltate de marca asiatică.

Primele modele susținute de noua arhitectură vor fi lansate în anul 2021, fiind vorba despre viitorul Hyundai Ioniq 5 și despre cel dintâi vehicul 100% electric inclus în portofoliul brand-ului Kia. E-GMP va aduce numeroase avantaje comparativ cu celelalte platforme existente în cadrul grupului, care au fost create în așa fel încât să permită instalarea de motoare termice. Printre aceste beneficii se numără flexibilitatea crescută, performanțele ridicate, autonomia îmbunătățită, sporirea siguranței și extinderea spațiului interior, atât pentru ocupanți, cât și pentru bagaje.

Arhitectura E-GMP va diminua complexitatea proceselor de producție prin modularizare și standardizare, permițând dezvoltarea rapidă și flexibilă a produselor din segmente diferite, inclusiv sedanuri, crossovere și SUV-uri. Mai mult decât atât, ea va putea susține modele de înaltă performanță capabile să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3,5 secunde și să atingă o viteză maximă de 260 km/h. Reîncărcarea pachetelor de baterii într-o proporție de 80% se va putea realiza în aproximativ 18 minute, iar autonomia maximă garantată va fi de 500 km, conform standardelor WLTP. Acest lucru va fi posibil datorită sistemului Integrated Power Electric care include prima

Comments are closed.