Hyundai a câștigat două premii „Future Mobility of the Year”

Hyundai a obținut două distincții „Future Mobility of the Year 2020” – la categoria „Public & Commercial” pentru camionul HDC-6 NEPTUNE alimentat cu hidrogen și la secțiunea „Personal” pentru trotineta electrică.

Modelele concept Hyundai au fost apreciate pentru tehnologiile și serviciile inovatoare de transport. Juriul, format din 16 specialiști – inclusiv jurnaliști din 11 țări, a selectat modelele Hyundai dintr-un total de 71 de concepte prezentate la expozițiile auto internaționale. În cadrul evenimentului „Future Mobility of the Year”, organizat începând din anul 2019 de Institutul pentru Știință și Tehnologie din Coreea, sunt premiate modelele concept care contribuie la dezvoltarea mobilității viitorului.

HDC-6 NEPTUNE, care a debutat la Salonul Auto din America de Nord 2019, reflectă angajamentul Hyundai pentru un viitor cu emisii zero în domeniul transporturilor de persoane sau de mărfuri. „Modelul reliefează performanța Hyundai în segmentul vehiculelor electrice cu celule de combustibil, consolidând poziția producătorului de lider la nivel global în ceea ce privește mobilitatea pe bază de hidrogen”, a declarat SangYup Lee, Senior Vice President and Head - Hyundai Global Design Center.

Trotineta electrică, dezvăluită la CES 2017, va deveni un accesoriu pentru viitoarele modele ale gamei Hyundai, contribuind totodată la fluidizarea traficului, dar și la reducerea emisiilor de noxe. Atunci când este montată pe mașină, se încarcă automat folosind rețeaua electrică a autovehiculului. Juriul a apreciat utilitatea acesteia – deplasarea de la locul unde a fost parcată mașina până la destinație. „Trotineta electrică stabilește un nou standard pentru mobilitatea individuală”, a menționat Dong Jin Hyun, Head of Robotics Lab - Hyundai Motor Group.

În decembrie 2019, Hyundai a prezentat „Strategia 2025”, care urmărește dezvoltarea dispozitivelor și a serviciilor de mobilitate inteligentă, ca piloni fundamentali ai activității. Obiectivul Hyundai este de a deveni unul dintre primii trei producători mondiali de vehicule electrice și fuel cell până în anul 2025.

Comments are closed.